Kentsel dönüşümde tarih belli oldu!

Deprem tehdidi altında yer alan kentlerde devam eden kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu çalışmaların 2035’e kadar bitirileceğini ve bu kapsamda dönüşüme girmeyen tek bir yapının dahi kalmayacağını dile getirdi. 

GÜNDEM 10.04.2022, 12:56 11.04.2022, 10:32
Kentsel dönüşümde tarih belli oldu!

İstanbul’da, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında hak sahibi olan vatandaşlar ile bir araya gelerek iftar yemeğine katılan Bakan Kurum, burada yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Türkiye’nin deprem bölgesinde yer alan bir ülke olduğunu hatırlatan Bakan Kurum, “Kentsel dönüşüm çalışmaları ülkemiz için çok önemli bir başlık. Terörle mücadele kadar hayati bir öneme sahip olduğunu belirtebiliriz. Türkiye’nin yüzde 66 gibi önemli bir kısmı deprem riskini yaşamaktadır. Bu sebeple deprem ve kentsel dönüşüm projeleri her zaman gündemimizde yer almaktadır” ifadelerini kullandı.   

“Malatya’mıza ve tüm halkımıza geçmiş olsun”

Yaptığı konuşmada kısa süre önce Malatya’da gerçekleşen 5,2 büyüklüğündeki depreme de atıfta bulunan Bakan Kurum, “Ekiplerimiz hemen bölgede çalışmalarını ve incelemelerini yaptı. Çok şükür, herhangi bir olumsuz haber henüz almadık. Bu vesileyle bir kez daha Malatya’mıza ve tüm halkımıza geçmiş olsun diyorum” şeklinde konuştu. 

“120 milyar lira yatırım bedeli karşılığında 350 bin kentsel dönüşüm ve sosyal konut inşa faaliyetlerimiz tüm hızıyla sürüyor”

Kentsel dönüşüm projelerinin 13 yıllık bir süreç içinde tek bir yapı dahi geride kalmayacak şekilde bitirileceğini belirten Bakan Kurum, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bundan yaklaşık 10 sene önce başlattığı büyük seferberlik ile tüm şehirlerimizde risk taşıyan yapılar yenilenme sürecine girdi. Bugün rakamlara baktığımızda, şuana kadar 3 milyon binayı yeniledik. Bu da 12 milyon vatandaşımızın her türlü güvenliğinin daha güçlü bir şekilde teminat altına alınmış olduğu demektir. Ülkemizin her köşesinde bu çalışmalara devam ediyoruz. 120 milyar lira yatırım bedeli karşılığında 350 bin kentsel dönüşüm ve sosyal konut inşa faaliyetlerimiz tüm hızıyla sürüyor” dedi. 

Bakan Kurum, 2035 yılına işaret etti

2035 yılında bu kapsamdaki tüm çalışmaları tamamlayacaklarının altını çizen Bakam Kurum, şunları kaydetti:
“2035’de inşallah ülkemizin deprem tehdidi altında bulunan tüm bölgelerinde bu kapsamdaki tüm çalışmalarımızı sonlandırmış olacağız. Tek bir bina dahi kalmadan kentsel dönüşüm projeleri tamamlanmış olacak. Hep birlikte çok çalışarak, bunu da başaracağız. İstanbul’da bu zamana kadar çok büyük dönüşüm çalışmaları gerçekleştirdik. 39 ilçemizin hepsinde, on binlerce yapı bu proje çerçevesinde yenilendi. Hâlihazırda 140 bin yapının daha inşa süreçleri tüm hızıyla sürmektedir. Durmadan çalışmaya devam etmek zorundayız, çünkü bizim kentsel dönüşüm kapsamında ülkemizin hiçbir noktasında bir saniye dahi kaybetmeye lüksümüz yok.”

Yorumlar (0)