Hudut karakoluna havan mermili saldırı: 1 şehit

PKK/YPG terör örgütü tarafından, Suriye'nin kuzeyinden, Gaziantep'e bağlı Karkamış ilçesini ve Köprübatı Hudut Karakolu'nu hedef alan havan/ÇNRA saldırısı neticesinde 1 asker şehit oldu, 3 asker ve 1 sivil yaralandı. MSB tarafından yapılan açıklamada ise 21 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

GÜNDEM 12.05.2022, 19:48 12.05.2022, 23:50
Hudut karakoluna havan mermili saldırı: 1 şehit

Saat 18.00 sularında Suriye'den fırlatılan havan mermileri Gaziantep'e bağlı Karkamış ilçesine düştü.

MSB (Milli Savunma Bakanlığı) tarafından gerçekleştirilen açıklamada, yaralıların sağlık merkezlerine sevk edilerek tedavilerine başlandığı açıklandı.

Söz konusu açıklamada, ateş destek vasıtalarıyla cezalandırma ve meşru müdafaa atışları çerçevesinde belirlenen hedeflere misliyle karşılık verildiği kaydedildi.

MSB'den açıklama

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bölücü terör örgütü tarafından, Gaziantep'e bağlı Karkamış ilçesine ve Köprübatı Hudut Karakolu'na Suriye'nin Ayn-El Arap bölgesinden gerçekleştirilen havan/ÇNRA saldırısı neticesinde 1 silah arkadaşımız şehit düşmüş, 3 asker ve 1 sivil yurttaşımız yaralanmıştır. Yaralılar ivedilikle sağlık merkezlerine kaldırılmış ve tedavilerine derhal başlanmıştır. Ateş destek vasıtalarımızla cezalandırma ve meşru müdafaa atışları kapsamında belirlenen hedeflere misliyle karşılık verilmektedir. İlk tespitlere göre 21 terörist etkisiz hale getirilmiştir."
 

Yorumlar (0)