Erdoğan-Miçotakis görüşmesinden Atina'nın beklentisi ne?

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in 13 Mayıs'ta yapacağı Türkiye ziyaretini değerlendirdi. "İki ülkenin tezlerinin bir değişmesini beklemiyoruz. Temennimiz, sükunet dolu bir döneme girmek." dedi.

GÜNDEM 09.05.2024, 23:14 10.05.2024, 02:06 Hakan Öksüz
Erdoğan-Miçotakis görüşmesinden Atina'nın beklentisi ne?

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 13 Mayıs Pazartesi günü Türkiye'ye gelecek. Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Miçotakis'in Türkiye ziyareti hakkında ülkesindeki bir radyoya açıklamalarda bulundu. 

"Görüşme dramatize edilmemeli"

İki lider arasında gerçekleştirilecek görüşmelerin dramatize edilmemesi gerektiğine vurgu yapan Yerapetritis, "Tıpkı diğer ülkelerin liderleriyle yapılacak görüşmeler gibi geçecek." ifadelerini kullandı.

Muhalefetin "görüşmeyi erteleyin" çağrısını yorumladı 

Kariye Manastırı'nın samiye çevrildikten sonra ibadete açılmasının ardından ülkesindeki muhaliflerden yükselen "görüşmeyi erteleyin" çağrılarını yorumlayan Yerapetritis, "Görüşmeyi erteleme olasılığı gündemimizde hiç olmadı. Kariye Camii'nin ibadete açılması kararının 2020'de alındığını hatırlatırım. Elbette bu karardan duyduğumuz memnuniyetsizlik söz konusu. Zaten 13 Mayıs'taki görüşmede, iki ülkenin tezlerinin değişmesini beklemiyoruz. Bizim temennimiz, ikili ilişkilerde sakin bir döneme adım atmak." dedi.

"O anlaşmalar, görüşmenin bir parçası"

Türkiye ile iletişim kanallarının açık tutularak muhtemel krizleri önleyebileceklerini söyleyen Yerapetritis, "7 Aralık 2023'te Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atina'ya ziyarette bulunmuştu. Atılan imzalar sonucunda yürürlüğe konulan anlaşmalar var. Bir ilerleme söz konusu. Bu anlaşmalar, 13 Mayıs'ta Ankara'da yapılacak görüşmenin parçası olacak. Samimi bir görüşmenin olacağını umuyoruz." değerlendirmelerini yaptı. 

Yorumlar (0)