Miçotakis: "O karar bizi rahatsız etti, Erdoğan'a anlattım"

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 13 Mayıs'ta Türkiye'ye yapacağı ziyaret öncesi açıklamalar yaptı. İki ülkenin ilişkilerinde son dönemlerde olumlu bir atmosfer yakalandığını kaydeden Miçotakis, Kariye Manastırı'nın cami olarak ibadete açılması hakkında konuştu.

DÜNYA 08.05.2024, 23:31 Hakan Öksüz
Miçotakis: "O karar bizi rahatsız etti, Erdoğan'a anlattım"

Türkiye'ye 13 Mayıs'ta yapacağı ziyaret hakkında bir haber portalına konuşan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ikili ilişkilerdeki son durum hakında konuştu. İki ülke arasında son zamanlarda olumlu bir atmosferin oluştuğunu kaydeden Miçotakis, bunu sürdürme niyetinde olduklarını söyledi.

Kariye Manastırı'nın cami olarak ibadete açılması

İstanbul Fatih'te yer alan Kariye Manastırı'nın cami olarak ibadete açılmasını değerlendiren Miçotakis, "Türk yetkililerin bu kararından dolayı ziyaretimi ertelememi isteyenler oldu. Ziyaretin ertelenmesi hata olur. İletişim kanalları açık kalmalı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu karardan duyduğumuz memnuniyetsizliği açıkladı. İki ülkenin ilişkilerinde son dönemde önemli bir yakınlaşma oldu. Bunu yok edecek bir kriz çıkmamalı." dedi.

"Türkiye ve Yunanistan, temel görüşlerinden vazgeçmiş değil"

Son dönemlerdeki iyi ilişkilere rağmen iki ülkenin de temel görüşlerini sürdürdüğüne dikkat çeken Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Her şeye rağmen ilişkilerde olumlu bir atmosferin olması güzel. Kariye Camii’nin ibadete açılması kararı bizce yanlış ama bu durum, Türkiye-Yunanistan ilişkilerini zedelemez." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)