Çavuşoğlu: FETÖ mensupları güvende değil, devlet sabırlıdır!

15 Temmuz darbe girişiminin anma töreni için Antalya'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "FETÖ mensuplarının saklanma çabaları beyhude. Eninde sonunda Türk yargısının önüne çıkacaklar. Devlet sabırlıdır." dedi.

GÜNDEM 16.07.2022, 00:05 16.07.2022, 01:01 Hakan Öksüz
Çavuşoğlu: FETÖ mensupları güvende değil, devlet sabırlıdır!

15 Temmuz darbe girişiminin 6'ncı yıldönümü dolayısıyla Antalya'nın Alanya ilçesinde yürüyüş düzenlendi. Atatürk Anıtı'nda sona eren yürüyüş sonrası saygı duruşuna geçildi, ardından İstiklâl Marşı okundu. Burada bir konuşma yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "252 vatandaşımızı şehit verdik. Darbecilerin karşısına çıkan en az 2 bin vatandaşımız ise gazi oldu. Demokrasi nöbetleriyle hainlere gereken mesaj verildi." dedi.

"1960'lı yıllarda devlete sızmaya başladılar"

Terör örgütü FETÖ mensuplarının 1960'lı yıllardan bu yana devletin çeşitli kademelerine sızdığını kaydeden Çavuşoğlu, "Sadece Dışişleri Bakanlığı, FETÖ mensubu olduğu belirlenen 639 kişiyi görevden attı. Çok büyük bir tehlike atlattık. Eğer başarılı olmasaydık ve FETÖ'cüleri ayıklamasaydık belki de bir nesil asker, hakim ve diplomat FETÖ'cülerden oluşacaktı. Türk milletinin dindarlığından yararlanmak istediler." ifadelerini kullandı.

"Dünyanın hiçbir ülkesinde güvende değiller"

FETÖ üyelerinin dünyanın hiçbir ülkesinde güvende olmadığına değinen Bakan Çavuşoğlu, "İstedikleri kadar kaçsınlar, sonunda Türk yargısının önüne çıkacaklar. Devlet sabırlıdır. 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmaması için dünyanın her yerinde anma etkinlikleri düzenliyoruz. FETÖ mensuplarının bulunduğu ülkelere de anlatıyoruz. 'Bu kişiler sizin için de güvenlik tehdidi oluşturuyor.' diyoruz. FETÖ ile bağlantılı eğitim faaliyetlerini 45 ülkede engelledik. Onların yerini Maarif Vakfına bağlı okullar aldı." dedi.

"Bölgede daha etkin hale geldik"

İç düşmanları temizledikçe daha fazla güçlendiklerini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından bölgede daha etkin hale geldik. Kısa süre içinde Fırat Kalkanı Operasyonu'na başladık. Afrika, Doğu Akdeniz ve Kafkaslarda daha aktif bir rol oynamaya başladık. Bu coğrafyada Türkiye'nin içinde bulunmadığı bir resim mümkün değil. Ukrayna'daki savaş, bunun en açık örneğidir. Savaşın neden olduğu krizin çözümü için bölgede en etkili olan ülke biziz. Finlandiya ve İsveç de FETÖ'den bir terör örgütü olarak bahsetmeye başladı." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)