Saraçhane'de 15 Temmuz etkinliği! Erdoğan ve Bahçeli konuştu!

15 Temmuz darbe girişiminin 6'ncı yıldönümü dolayısıyla Saraçhane Meydanı'nda etkinlik düzenlendi. Etkinliğe katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli, günün önemini anlatan birer konuşma yaptı. Bahçeli, 15 Temmuz ruhunu korumak ve bu dönemde siyasi çekişmelerden uzak durmak gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefinde ise muhalefetin 6'lı masası vardı.

GÜNDEM 15.07.2022, 19:32 Hakan Öksüz
Saraçhane'de 15 Temmuz etkinliği! Erdoğan ve Bahçeli konuştu!

15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişiminin 6'ncı yıldönümü için Saraçhane Meydanı'nda anma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan binlerce kişi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı konuşmaları dinledi.

Kürsüye çıkan ilk isim, Cumhur İttifakı'nın ortaklarından olan MHP lideri Devlet Bahçeli oldu. Yeniden bir tartışma ortamına zemin hazırlamanın gereksiz olduğunu kaydeden Bahçeli, 15 Temmuz günü yaşanan darbe girişiminden dersler çıkarmak ve ibret almak gerektiğini belirtti.

"Ülkenin bağımsızlığı, parti aidiyetinden önemlidir"

Türkiye'nin bağımsızlığının, parti aidiyetinden daha önce geldiğini ifade eden Bahçeli, "Ülkenin bağımsızlığı, hepimizin ortak amacı olmalıdır. Siyaset arenasındaki hiçbir arayış, Türkiye'nin bağımsızlığından önemli değildir. Düşmanlar etrafımızı kuşatmışken siyasi çekişmelere kapı aralamak tehlikelidir. 15 Temmuz gecesi yaptığımız gibi kucaklaşarak Türkiye'nin geleceğini korumaya devam etmeliyiz." dedi.

"15 Temmuz ruhunu korumamız gerekir"

Cumhur İttifakı olarak iç ve dış mihrakların karşısında dimdik durduklarını kaydeden Bahçeli, "Kendi gizli ajandalarıyla ganimet peşine düşenlerin oyunlarını bozmaya devam edeceğiz. Bu ülke kimsesiz değil. 2023 yılında Türkiye'nin geleceğini inşa edeceğiz. 15 Temmuz gecesi, Türkiye'yi işgale kalkıştılar. TBMM'ye bomba yağdırdılar. 1920'li yıllarda türbeleri talan edenlerle bunların arasında hiçbir fark yok. Kardeşçe yaşamalıyız çünkü başka dostumuz yok. 15 Temmuz ruhunu korumamız gerekir. Cumhur İttifakı'nın ana düşüncesi, bu özü muhafaza etmektir." ifadelerini kullandı.

Bahçeli'den sonra kürsüye Erdoğan çıktı

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşma yaptı. 15 Temmuz'un üzerinden 6 yıl geçtiğini kaydeden Erdoğan, "252 vatandaşımız, darbe girişimi gecesinde şehit oldu. Bu hain girişim esnasında yaralanan kardeşlerimizin de sıhhatlerine kavuşmalarını diliyorum. 15 Temmuz gecesi gösterilen direniş, nesiller boyunca dilden dile anlatılacaktır. Güneşin batışıyla başlayan darbe girişimi, güneş doğarken bastırıldı." dedi.

"Bunların 6'lı masasında gündem şehitlerimiz değil"

Çeşitli maskelerin ardına saklanarak Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını aktaran Erdoğan, bu oyunların bir başka perdesinin de 15 Temmuz gecesi sahnelendiğini belirtti. Konuşmasında muhalefeti de eleştiren Erdoğan, "Bunların 6'lı masasında gündem şehitlerimiz değil. Terör örgütü PKK ile kol kola yürüyorlar. Bizim askerimize kurşun sıkanların meclisteki uzantılarıyla iş birliği yapıyorlar." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi

Darbe girişimi sırasındaki tavrı nedeniyle isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, "Saat 23.00 sıralarında Yeşilköy Havalimanı'na gelen o kişi ne diyor? 'Haberim olsa ben de orada beklerdim.' diyor. Bunları söylüyor ama FETÖ'cülerin nezareti altındaki Bakırköy Belediyesi'ne geçiyor. O kişi orada kahve içerken biz de gece saat 01.00'de uçaktan indik. Orada on binlerce kişi vardı. Darbeciler başarılı olamayınca kaçtı." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)