Bartın’da patlamada “ihmal” iddiaları için yeni adım: Bekir Bozdağ açıkladı!

Maden faciasının meydana geldiği Bartın'da incelemeler sağlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tahkikatların bütün ayrıntıları ile devam ettiğini ve 5 savcının konu ile ilgili vazifelendirildiğini söyledi.

GÜNDEM 16.10.2022, 13:54 16.10.2022, 15:55
Bartın’da patlamada “ihmal” iddiaları için yeni adım: Bekir Bozdağ açıkladı!

Türkiye yaşanan maden faciasının sonrasında 41 madencisinin yasını tutmaya devam ediyor. Patlamanın meydana geldiği Bartın’a gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, burada incelemeler yaptı. Adalet Bakanı Bozdağ daha sonra gündemdeki ihmal iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İhmal iddiaları incelemeye alındı

Patlamanın hemen ardından gündeme gelen “Sayıştay raporları içerisinde eksi 300 metreye kadar giden ocakta kazı sürdürülmemeli” uyarısının önemsenmediği iddiası daha sonra Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tarafından kabul edilmemişti.

Bu iddianın arkasından bu defa da bir hayatını kaybeden işçinin ablasının söylemleri gündeme oturmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti esnasında acılı kadın, kardeşinin bu olayın günler öncesinde “madende gaz sızıntısı var” şeklinde aralarında yaşanan konuşmayı Erdoğan'a iletmişti.

“Karanlık bir yer kalmayacak”

Bütün bu ihmal söylemleri gündemde büyük bir yankı uyandırmıştı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından bölgede yapılan incelemelerin sonrasında konu ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bozdağ, hadisenin hemen sonrasında çalışmaların gerçekleştirildiğini ve karanlık bir detay kalmayacağını ifade etti.

Araştırma için 5 savcı görevlendirildi

Soruşturmanın ayrıntıları ile incelenmesi gerektiğini aktaran Bozdağ, "Hükümetlerimiz şu ana kadar ciddi önlemler aldı. Önlemler geliştirilmeye devam edilecektir. Meydana gelen kazanın etkin bir biçimde soruşturulması oldukça önemli bir konu. Kazanın soruşturulması adına tahkikatlar başlatıldı. İlk aşamada 3 savcı vazifeye alınmıştı. Şu anda da sayı 5’e yükseltildi. 5 savcımızın incelemeleri devam ediyor.” dedi.

Amasra’da patlamanın olduğu maden ocağı bölgesi arama kurtarma çalışmalarının sona ermesinin ardından havadan görüntülendi.

"Olay tüm açılardan aydınlatılacak"

Patlamanın bütün detaylarıyla aydınlığa kavuşacağını ifade eden Bozdağ, “Kafalarda oluşan bütün soruların yanıtları meydana çıkarılacak. Eksiklik, kusur, ihmal veya kimler neden olduysa hukuk açısından gerekenler yapılacak. Kimsenin bu konuda tereddüttü olmamalıdır. Bu konuda eyleme geçilmiştir. Tahkikatı yakın bir şekilde takip ediyoruz. Soğutma çalışmaları sürdüğü için kanıt toplama gibi bir imkan bulunmuyor. Maddi hakikat tüm gerçekliği ile meydana çıkacak." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)