Bartın’daki patlamadan yaralı kurtulan işçi yaşadıklarını anlattı

Bartın’da maden ocağında meydana gelen patlamadan kurtulan bir işçi yaşadıklarını anlattı. Eksi 300 kotunda olduğunu ifade eden işçi, “Bir patlama gerçekleşti. O an büyük bir cendere yaşandı. Arkamdan gelen bir basınç beni yaklaşık 20-25 metre kadar yerde sürükledi. Önümüzü tozdan dolayı görebilme imkanımız yoktu.” dedi.

GÜNDEM 16.10.2022, 10:12 16.10.2022, 17:57
Bartın’daki patlamadan yaralı kurtulan işçi yaşadıklarını anlattı

Tüm Türkiye, Bartın'da madende gerçekleşen patlamada hayatını kaybeden madencilerin yasını tutuyor. 41 kişinin yaşamını yitirdiği patlama, 2022 senesinin en korkunç hadiseleri içerisinde bulunuyor. Patlamadan yaralı olarak kurtulan işçilerin anlattıkları ise olayın korkunçluğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

O anı anlattı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi'ne ait olan bir maden ocağında gerçekleşen patlamadan yaralı olarak kurtulan maden çalışanlarından bir tanesi de Kemal Berberoğlu. Tedavisi devam eden bir çocuk babası ve evli Berberoğlu (41), maden ocağında 41 arkadaşının yaşamını yitirdiği patlamayı anlattı.

“Basınç beni 20-25 metre yerde sürükledi”

Patlamanın meydana geldiği sırada 3 kişi olduklarını ifade eden Berberoğlu, eksi 300 kotunda büyük bir karmaşa yaşadığını dile getirdi.

Büyük bir basınç meydana geldiğini aktaran Berberoğlu, “Biz ilk olarak kendi imkanlarımızla maske taktık ve yukarı çıkmayı başardık. 3 kilometre kadar yürüdüm daha sonra temiz alana ulaştım. O sırada bir patlama yaşandı. Arkamdan gelen bir basınç beni yaklaşık 20-25 metre kadar yerde sürükledi. Yerde sürüklenmenin etkisiyle omzumu bir yere vurmuşum ama nereye vurdum bilmiyorum.” diye konuştu.

“Aklıma gelen ilk kişi çocuğum oldu”

Tozun her yeri kapladığını söyleyen Berberoğlu, “O sırada kendi aramızda bir diyalog olmadı. Yalnızca birbirimize 'Neredesin?' diye seslendik. Birbirimizi bulduk, yakındık. Maskemizi takarak oradan çıktık. Patlamanın etkisiyle ortaya çıkan tozdan etrafımızı görme imkanımız yoktu. Önümüzü göremedik, ortamda büyük bir toz bulutu vardı. Gittiğimiz bölgeyi ayağımızla yere sürte sürte, elimizle çevreye tutuna tutuna bulduk. 100-200 metre kadar yürüdükten sonra toz bulutu kaybolmaya başladı. O sırada içimizi bir korku kapladı. Aklıma ilk gelen kişi çocuğum oldu. 'Gittim ben' dediğimi hatırlıyorum, çamur topu haline geldim. Ancak şu an sağlıyım çok iyi. Patlama sırasında yaşamını yitiren arkadaşlarıma Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyorum.” dedi.

“Sağlık durumlarının iyi olması mutlu ediyor”

Kemal Berberoğlu'nun tedavisinin yapıldığı özel hastanenin başhekimi Sevban Karakoç, “Hastanemize 2 yaralı işçi getirildi. Bir işçimizin şu an genel durumu gayet iyi. Oksijen tedavisi sağladık. Gereken bütün tedaviyi gerçekleştirdik. O arkadaşımız iyileşti ve taburcu edildi. Kemal Berberoğlu'na da burada ilk tedavisini yaptık fakat omzunda bir yırtığı bulunuyor. Onun için de tedavi oluşturduk. Genel sağlık durumlarının iyiye gitmesi bizleri sevindiriyor. Diğer tarafta ise büyük bir üzüntümüz var.” diye konuştu.

Yorumlar (0)