Zelenski halka seslendi: Kayıplar artıyor!

Rus ordusunun savaşma kabiliyetini azaltmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ulusa sesleniş konuşmasında, "İşgalcilerin karargâhlarını ve lojistik hatlarını vuruyoruz. Buna rağmen kentlerimize yapılan bazı saldırılara engel olamıyoruz. Füzelerin bir kısmı, sivil yerleşim bölgelerine düşüyor." değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYA 16.10.2022, 13:58 16.10.2022, 16:25 Hakan Öksüz
Zelenski halka seslendi: Kayıplar artıyor!

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın açtığı savaş nedeniyle ülkesinde yaşanan yıkımı anlattı. Ulusa sesleniş konuşması yapan Zelenski, "Rusya'ya yaklaşık olarak 65 bin kişilik kayıp verdirdik. Kremlin'deki birkaç kişinin kararı yüzünden binlerce Rus vatandaşı hayatını kaybetti." diye konuştu.

Rusya'nın savaşma kabiliyetini azaltmak için Ukrayna ordusunun elinden geleni yaptığını kaydeden Zelenski, "İşgalci Rus ordusunun lojistik hatlarını ve depolarını vuruyoruz. Karagâhlarını yok etmeye ve savaşma kabiliyetlerini azaltmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"İnsansız hava araçları ile kentlerimizi vuruyorlar"

Ukrayna'daki birçok sivil yerleşimin Rus füzeleriyle vurulduğunu hatırlatan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, "İran'dan gönderilen insansız hava araçları ile kentlerimizi vuruyorlar. Ülkemizin çeşitli bölgelerindeki sivil yerleşimler, hedef alınıyor. Bazı füzeleri havada yok ediyoruz ancak maalesef hepsini değil." diye konuştu.

Ukrayna'nın doğusunda yer alan Donetsk bölgesine saldırı düzenlendi. Saldırıda, Donetsk yönetim binası hasar gördü. 

"Onları havadayken vurmak için elimizden geleni yapıyoruz"

Ukrayna'daki birçok yerleşim bölgesinin harabeye döndüğünü ve can kayıplarının arttığını belirten Zelenski, "Başta Donbas, Harkiv, Zaporijya ve Kiev olmak üzere ülkemizin birçok bölgesinde ciddi kayıplar var. Düşmanların insansız hava araçlarını yok etmek için elimizden geleni yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)