AFAD, Bakan Dönmez ve İzmir Valisi'nden depreme ilişkin açıklama

AFAD'tan yapılan açıklamada, 786 vatandaşımızın yaralı olduğu belirtildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'den elektrik/doğalgaz kesintileri ve çadır kurulacak alanlar ile ilgili bilgiler geldi.

GÜNDEM 31.10.2020, 01:00 31.10.2020, 01:29
AFAD, Bakan Dönmez ve İzmir Valisi'nden depreme ilişkin açıklama

AFAD, “İzmir ve çevre illerde toplamda 786 vatandaşımız depremde yaralanmıştır.” açıklamasını yaptı.

Bakan Dönmez'den elektrik kesintileri ile ilgili açıklama geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından elektrik ve doğalgaz kesintileri hakkında konuştu. Bakan Dönmez, "Depremin yaşandığı an itibarıyla 4 bin 500 abonenin elektrik bağlantısı kesilmişti. AFAD ekipleri ile koordineli ve hızlı bir süratle elektrik verilmeye başlandı. Şu an itibarıyla 17 bin 824 abonenin elektriği kesik. Onlar da hızlı bir şekilde verilecek. Bayraklı'da doğalgaz kesintileri mevcut, yaklaşık 3 bin abonenin gazı kesik. Bu durum da ilerleyen saatlerde çözülecek." dedi.

İzmir Valisi çadır kurulacak alanları açıkladı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Bayraklı Aşık Veysel Rekreasyon alanı ve Ege Üniversitesi kampüsündeki bölgelerde çadır kurulacağını ifade etti.

Vali Köşger, kişisel Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Kıymetli İzmirliler, öncelikle geçmiş olsun. Halkımızı toplanma alanlarına davet ediyorum. Bayrakli Aşık Veysel Rekreasyon Alanı ve Ege Üniversitesi kampüs alanında kurulacak. Toplam kapasite 2 bin." ifadelerini kullandı.

İZBAN 00.00'a kadar ücretsiz

TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklığındaki İZBAN'ın da bu gece 00.00'a kadar ücretsiz olacağı belirtildi.

Yorumlar (0)