Adnan Oktar krizinde yeni perde: Adalet Bakanlığı şikayet edildi

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü üyelerinin sosyal medyadaki propagandası devam ediyor. Örgüt üyelerinin, mağdurları sosyal medyadan baskı altına almaya çalışması bardağı taşırdı. 213 paylaşımdan şikayetçi olan mağdur avukatları, sosyal medya platformu X'teki bu paylaşımların kaldırılmasını talep etti. Reddedilen talebin, Adalet Bakanlığı le Cumhurbaşkanlığı arasında kriz çıkardığı iddia edildi.

GÜNDEM 29.04.2024, 16:25 Hakan Öksüz
Adnan Oktar krizinde yeni perde: Adalet Bakanlığı şikayet edildi

Türkiye tarihindeki en karanlık silahlı suç örgütlerinden biri olan Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü ile ilgili dava sürüyor. Faaliyetleri deşifre olan örgüt, cezaevindeki lideri Adnan Oktar'ın talimatları doğrultusunda yeni bir yapılanmaya gitmeye çalışıyor. Bazı sempatizanlar ve halen daha aktif faaliyetlerde bulunan örgüt üyeleri, Adnan Oktar suç örgütüne yönelik davayı akamete uğratmak için elinden geleni yapıyor.

Örgütün sosyal medya propagandası devam ediyor

Örgütün sosyal medyadaki trol hesapları, propaganda faaliyetlerine devam ediyor. Binlerce yıllık hapis cezasına çarptırılan örgüt elbaşı Adnan Oktar, dışarıdan yürütülen faaliyetler ile serbest bırakılmayı ümit ediyor. Adnan Oktar örgütüne karşı mücadele yürüten isimler, sosyal medya üzerinden karalama kampanyalarına maruz kalıyor. 

Mağdur avukatları, 213 paylaşımdan şikayetçi oldu

Örgüt tarafından mağdur edilen ve şikayetçi olan insanlar, sosyal medyadan baskı altına alınmaya çalışılıyor. Söz konusu baskı faaliyetlerinin artması, mağdurların avukatları Eser Çömlekçioğlu ile Sena Akkaya Avvuran'ı harekete geçirdi. 

İstanbul Adliyesi'ndeki Sulh Ceza Hakimliği’ne 19 Nisan'da başvuran avukatların, sosyal medya platformu X üzerinden yapılan 213 paylaşımdan şikayetçi oldukları kaydedildi. Söz konusu paylaşımları yapan hesapların kapatılması talep edildi. Bu karara uymaması durumunda X platformuna "bant daraltması" ya da "erişim engeli" getirilmesi istendi.

Sulh Ceza Hakimliği, talebi reddetti

Edinilen bilgilere göre X platformu hakkındaki söz konusu talebin ardından yargı krizi patlak verdi. Bu talep 6. Sulh Ceza Hakimliğine gitti ancak mahkemenin hakimi izne çıktı. Yeni hakim, talebi geri çevirdi. Bunun ardından 7. Sulh Ceza Hakimliği’ne yapılan yeni başvuru da reddedildi.

"Kararın ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç çıktı" iddiası

Kulis bilgilerine göre taleplerin reddedilmesinin ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç çıktı. Devreye girerek İstanbul Adliyesi'nde bazı görüşmeler yapan Bakan Tunç'un, ret kararı verilmesi yönünde görüş bildirdiği iddia edildi. 

Adalet Bakanlığı şikayet edildi

Adnan Oktar suç örgütü üyelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili hakaret içerikli paylaşımları örnek gösterildi. Bu paylaşımlardan hareketle Adalet Bakanlığının, Cumhurbaşkanlığına şikayet edildiği ileri sürüldü.

Yorumlar (0)