Örgütün kilit ismi anlattı! Adnan Oktar'ın "Tapınakçı" bağlantısı deşifre oldu

Adnan Oktar silahlı suç örgütünün şifreleri birer birer kırılıyor. Sanık Ali Sadun Engin'in, örgütün ABD ve İsrail ile bağlantısını sağlayan kişi olduğunu kaydeden Altuğ Revnak Eti, etkin pişmanlık yasasından faydalanarak itiraflarda bulundu. Tapınakçı Timothy Hogan ile tanıştıklarını ve Türkiye'ye gelen 9 kişilik mason heyetine İstanbul'daki kutsal mekanları gezdirdiklerini anlatan Altuğ Revnak Eti, yaptıkları görüşmelerde Adnan Oktar'ın da yer aldığını bildirdi.

GÜNDEM 19.02.2024, 14:02 Hakan Öksüz
Örgütün kilit ismi anlattı! Adnan Oktar'ın "Tapınakçı" bağlantısı deşifre oldu

Türkiye gündemini yıllar boyunca işgal eden Adnan Oktar silahlı suç örgütünün faaliyetlerine dönük soruşturma kapsamında yeni bilgilere ulaşıldı. Örgüt lideri Adnan Oktar'ın da aralarında yer aldığı 72 sanık hakkında devam ettirilen soruşturmanın tamamlandığı kaydedildi. Şüphelilerden 4'ü tutuklu, 42'sinin ise firari olduğu kaydedildi.

Adnan Oktar ile suç örgütüne yönelik sürdürülen davada mağdur sıfatıyla 21 kişi, "suçtan zarar gören" sıfatıyla banka bulunuyor. 

ABD-İsrail-örgüt bağlantısının kilit ismi: Ali Sadun Engin

1017 sayfalık iddianamede sanıkların faaliyetleri ayrıntılı şekilde anlatıldı. "Sado" lakaplı tutuklu sanık Ali Sadun Engin'in, ABD-İsrail-örgüt bağlantısının kilit ismi olduğu bildirildi. Adnan Oktar'ın talimatıyla İsrail'e giden Ali Sadun Engin'in, burada gerçekleştirilen konferanslara konuşmacı olarak katıldığı ifade edildi.

A9 TV'nin para transferlerini yapıyordu

Türkiye ziyaret eden yabancı siyasetçilerin rehberliğini yapan Ali Sadun Engin'in, A9 TV'nin para transferlerini düzenlemek ve yayınlarda ele alınacak konuları belirlemek gibi sorumlulukları vardı.

Altuğ Revnak Eti'den itiraflar

Örgütten koparak etkin pişmanlık yasasından faydalanmak isteyen Altuğ Revnak Eti, sanık Ali Sadun Engin hakkında önemli bilgiler verdi. Eti, İsrail'deki eski Likud Partisi Milletvekili haham Yehuda Glick ile Engin'in bağlantılarını anlattı. 

"Tapınakçı Timothy Hogan ile tanıştık"

Ali Sadun Engin ile beraber örgütsel konferanslar düzenlediklerini söyleyen Altuğ Revnak Eti, "Tapınakçı Timothy Hogan'ın başkanlığındaki 9 kişilik heyetle bu konferanslarda tanıştık. Bu ekibi Türkiye'ye getiren, Sinem Tezyapar'dır. Ali Sadun Engin ile birlikte bu heyete İstanbul'u gezdirdik. Tapınakçıların kuruluş yeri Küçük Ayasofya'ya gittik. Orada bize tapınakçılık hikayesini anlattılar." ifadelerini kullandı.

"Sanhedrin Meclisi ile bağlantı kurduk"

Örgütün lideri Adnan Oktar'ın da mason ekiple yapılan görüşmelerde yer aldığını kaydeden Altuğ Revnak Eti, "Oktar'ın talimatıyla birlikte Sanhedrin Meclisi adlı haham organizasyonuyla 'Bacılar Grubu' üzerinden bağlantı kurduk. Gezdirdiğimiz ekibin içinde, Yesheyahu Hollander ve Ben Abrahamsın da vardı." dedi.

Yorumlar (0)