Adnan Oktar suç örgütü, "hedef kızları" böyle belirliyor

İstinaf tarafından usulden bozulduktan sonra yeniden başlayan Adnan Oktar silahlı suç örgütüne yönelik yargılamada hazırlanan gerekçeli kararda ilginç detaylar yer aldı. Örgütün "hedef kızı" belirleme yöntemleri anlatıldı. İstinafın bozma kararının yok hükmünde olduğu ifade edildi.

GÜNDEM 30.12.2022, 18:12 01.01.2023, 10:07 Hakan Öksüz
Adnan Oktar suç örgütü, "hedef kızları" böyle belirliyor

Adnan Oktar silahlı suç örgütüne yönelik davada yargılanan 72'si tutuklu 215 sanık hakkında verilen kararlar, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi tarafından usulden bozulmuştu. Yeniden başlayan yargılamada gerekçeli karar açıklandı. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan gerekçeli kararın, 10 bin 393 sayfa olduğu kaydedildi. Gerekçeli kararda yer verilen örgütün "hedef kızı" seçme yöntemi, dikkat çekti.

Yalan beyanla silah ruhsatı alıyorlardı

Adnan Oktar'ın lideri olduğu suç örgütünün "infak" adı altında zengin ailelerden yardım topladığı, bu fonların örgütsel faaliyetlerde kullanıldığı kaydedildi. Silahlanan örgütün, bu gücünün mağdurlar üzerinde korku yaratmak için kullandığı bildirildi. Söz konusu silahlanmaya meşru bir zemin kazandırmak adına resmi makamlara yalan beyanda bulunulduğu, bu yolla silah taşıma ruhsatı alındığı ifade edildi.

Bazı sanıklar, cinsel suçlardan ceza aldı

Mağdur kadınların beyanlarından hareketle bazı örgüt üyelerine "cinsel istismar" ve "cinsel saldırı" suçlarından ceza verildiği kaydedildi. Gerekçeli karara göre inandırıcı kanıtların elde edilememesi nedeniyle "siyasal ve askeri casusluğa teşebbüs" ile "FETÖ terör örgütüne yardım etme" gibi suçlardan sanıkların beraat ettiği vurgulandı.

Hedef kızlara lüks hediyeler alınıyor

Gerekçeli kararda yer verilen detaylar arasında en çok dikkat çekeni, örgütün genç kızları kandırma yöntemi oldu. Aktarılan bilgilere göre oluşturulan "kız getirme grubu", genç kızların fazlaca vakit geçirdiği AVM'lerde, eğlence mekanlarında ve sosyal medya hesaplarında aktif faaliyet göstererek "hedef kızı" belirliyor. Belirlenen kızlara lüks araçlar tahsis ediliyor ve lüks arabalar ile pahalı evler gibi hediyeler veriliyor. Örgüte katılan kadınların çocuk sahibi olması engelleniyor. Örgüt elebaşları, eğitimlerini tamamlayarak başka alanlarda çalışmamaları için kadınlara baskı yapıyor.

"İstinafın bozma kararı yok hükmündedir"

Gerekçeli kararda İstanbul Bölge Adliye Mahkemesinin bozma kararı hakkında da ifadelere yer verildi. İstinafın zaman zaman kendisinin Yargıtay yerine koyarak kararlar verdiği, kaynağını kanundan almaması sebebiyle bozma kararının yok hükmünde olduğu belirtildi.

Yorumlar (0)