Adnan Oktar davası yeniden başlıyor! İlk duruşma bugün!

Adnan Oktar Organize Suç Örgütü davasını 2021'de karara bağlayan İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, örgüt lideri Adnan Oktar'ı 24 farklı suçtan 1075 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Kararı usul yönünden inceleyen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, davanın yeniden görülmesine hükmetti. Yeniden başlayacak davanın ilk duruşması bugün görülecek.

GÜNDEM 06.09.2022, 10:05 07.09.2022, 10:20 Hakan Öksüz
Adnan Oktar davası yeniden başlıyor! İlk duruşma bugün!

Harun Yahya takma adıyla yayımladığı kitaplarla tanınan Adnan Oktar, kendi televizyon kanalında yaptığı programlarla yıllarca Türkiye'nin gündeminden düşmedi. Uzun yıllar boyunca zengin çocuklarını kaçırarak beyinlerini yıkadığı söylenen Adnan Oktar ve beraberindeki 176 kişi 2018'de gözaltına alındı. "Siyasi ve askeri casusluk" ve "cinsel istismar" gibi suçlamaların yöneltildiği Adnan Oktar, ülkenin gündeminde uzun süre yer tuttu.

İlk duruşma Marmara Cezaevi'nde!

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, 11 Ocak 2021'de Adnan Oktar Organize Suç Örgütü ile ilgili kararını açıkladı. Adnan Oktar, 24 farklı suçtan 1075 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Geçen yıl alınan kararla ilgili usul yönünden inceleme yapan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, yargılamanın yeniden yapılmasına hükmetti. Mahkemenin bozma kararı tepkilere neden oldu. Adnan Oktar'ın sil baştan başlayacak olan davasının ilk duruşması bugün görülecek. Duruşma, eski adı Silivri Cezaevi olan Marmara Cezaevi'nin karşısında bulunan salonda yapılacak.

Adnan Oktar davası

Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak tanınan Adnan Oktar hakkında ortaya çıkan gerçekler, kamuoyunun gündemine oturmuştu. Zengin ailelerin çocuklarının beyninin yıkandığı ve ayrılmak isteyenlerin tehdit edilerek engellendiğinin tespit edilmesi ile birlikte düğmeye basılmış, Adnan Oktar Organize Suç Örgütü üyesi olduğu belirlenen çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davanın karar duruşması 11 Ocak 2021'de yapılmış, Adnan Oktar 1075 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Örgütün yöneticisi olduğu tespit edilen 9 bin 803 yıl 6'şar ay hapis cezası verilmişti. Adnan Oktar "FETÖ silahlı terör örgütüne yardım etme", "siyasi ve askeri casusluk" ve "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" gibi suçlardan hüküm giymişti.

Yorumlar (0)