EYT'nin yürürlüğe gireceği tarih belli oldu

Milyonlarca vatandaşın dört gözle beklediği EYT düzenlemesine ilişkin heyecan verici bir gelişme yaşandı. Kulislerde konuşulan iddialara göre, düzenlemenin yürürlüğe gireceği tarih netleşti. 

EMEK-SENDİKA 10.11.2022, 16:34 11.11.2022, 17:18
EYT'nin yürürlüğe gireceği tarih belli oldu

Uzun süredir Türkiye’nin gündeminde olan EYT düzenlemesine ilişkin artık son aşamaya gelindi. Ankara kulislerinde konuşulan iddialara göre düzenlemenin, 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girmesi hedefleniyor. Kısa süre önce konuya ilişkin bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “EYT düzenlemesini aralık ayında açıklayacağız. Son hazırlıklarımızı yapıyoruz” müjdesini paylaşmıştı.

Bütçe görüşmeleri sonrası gözler EYT düzenlemesinde olacak

Öte yandan TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmeleri sonrası EYT düzenlemesinin torba yasa olarak meclis gündemine geleceği iddia edildi. Kısa süre önce yaptığı açıklamada hem EYT hem de asgari ücret konusunda önemli adımlar atacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’mız çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiriyor. Bu çalışmalarla birlikte inşallah önümüzdeki ay ve yeni yıl, bunların arka arkaya açıklandığı aylar olacak ve buralardaki ücret politikalarımız da ne durumdaysa, bunları da yine paylaşacağız. Tabii en önemlisi asgari ücretin yeniden tespit çalışması olacak. Bu çalışmayla birlikte de gerek sözleşmeliler gerek EYT bütün bunlar, arka arkaya duyurulacak. Yani biz 2023'e bunları da açıklayarak girmiş olacağız” şeklinde konuşmuştu. 

Yorumlar (0)