Kurumlar vergisi beyanında bugün son gün

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, kurumlar vergisi mükelleflerinin 2023 hesap dönemine ait beyannamelerinin verilme ve bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin bugün dolacağı duyuruldu.

EKONOMİ 06.05.2024, 11:17 06.05.2024, 17:08 Şeyda Gül
Kurumlar vergisi beyanında bugün son gün

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) internet sitesinden yapılan duyurda tüm mükellefleri yakından ilgilendiren bir bilgi paylaşıldı. Buna göre, kurumlar vergisi mükelleflerinin, 2023 hesap döneminde elde ettikleri kurum kazançlarının vergilendirilmesi için bugün gün sonuna kadar beyannamelerini vermeleri önem taşıdığı ifade edildi.

Dijital Vergi Dairesi üzerinden doldurulabilecek

2024-Mart dönemine ilişkin "Form Ba" ve "Form Bs" bildirimler de bugün gün sonuna kadar verilebileceği kaydedilen açıklamada, kurumlar vergisi beyannamesinin Dijital Vergi Dairesi üzerinden elektronik ortamda doldurulabileceği bilgisine yer verildi.

Ödeme yerleri belirtildi

Tahakkuk eden kurumlar vergisi ödemeleri de Dijital Vergi Dairesi'nden veya GİB Mobil Uygulaması üzerinden yapabileceği vurgulanan açıklamada, anlaşmalı bankaların kredi ve banka kartları veya banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankaların kartlarıyla ya da anlaşmalı bankaların şubelerinden gerçekleştirilebileceğinin altı çizildi. Vergi ödemeleri internet bankacılığı ile yapılabileceği aktarılan açıklamada, bunun yanı sıra telefon bankacılığı, mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından ya da PTT işyerlerinden de yapılabildiği belirtildi.

Yorumlar (0)