Benzin ve motorine indirim geldi: İşte güncel fiyatlar!

Benzin ve motorin fiyatları, Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalarla birlikte sürekli değişiyor. Bugün akaryakıt litre fiyatlarında indirim mi, yoksa zam mı var, merak ediliyor. Peki bugün benzin ve motorinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte detaylar…

EKONOMİ 08.05.2024, 10:29 08.05.2024, 15:52 Buse Önder
Benzin ve motorine indirim geldi: İşte güncel fiyatlar!

Benzin ve motorin fiyatlarını takip eden vatandaşlar, özellikle brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte benzin ve motorin fiyatlarını yakından izliyor.

Bugün itibarıyla benzin fiyatlarına 1.37 TL, motorin fiyatlarına ise 1.24 TL indirim yapıldı. Bu indirimler, gece yarısından itibaren akaryakıt istasyonlarında geçerli olacak.

Güncel olarak İstanbul'da motorin litre fiyatı 40.12 TL'den, benzin litre fiyatı ise ortalama 42.64 TL'den satılıyor.

Peki, akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'deki benzin ve motorin fiyatları, bir dizi faktörün etkisiyle belirleniyor. Öncelikle, Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanıyor. Bu fiyat, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru dikkate alınarak belirleniyor. Ardından, bu fiyata Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) payı eklenerek KDV hariç Rafineri Satış Fiyatı bulunuyor.

Yorumlar (0)