Altın uzmanından hiç duyulmamış altın tavsiyesi geldi

Ons altın ve gram altınla ilgili açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 300 liralık bir farka dikkat çekerek, yatırımcıları alım-satım konusunda uyardı.

EKONOMİ 05.05.2024, 21:49 Şeyda Gül
Altın uzmanından hiç duyulmamış altın tavsiyesi geldi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in altın yatırımcıları tarafından yorumları dikkatle izlenmeye devam ediyor. Borsa İstanbul'da direnç seviyesi olarak 10 bin 200 puan seviyesini takip edeceklerini anımsatan Memiş, bu direncin test edildiğini ifade etti. Kar satışlarına karşı dikkat etmek gerektiğini anlatan Memiş, beklentisi negatif yönde olduğu için satış dalgası beklediğini dile getirdi. Aşağıda 9800'den destek alması gerektiğini de vurgulayan Memiş, “SP'nin kredi artırımı sonrası yabancı yatırımcıların ilgisi mutlaka olacaktır. Borsa pozitif yönde ayrışacaktır. Borsa yatırımcısı arkadaşlarımızın da tercih ettikleri hisselere dikkat etmesi lazım” değerlendirmesinde bulundu.

45 dolar civarında dalgalanma vardı

Altın fiyatlarını dair yorumlarına analize ons altın ile başlayan Memiş, Ons altının 2292 dolar seviyesinde olduğunu söyledi. 2277-2320 dolar aralığında dalgalandığını aktaran Memiş, 45 dolar civarında dalgalanma olduğunu dile getirdi.  Ons altın tarafında 2280 dolar bu hafta özelinde güçlü destek olarak belirlendiğini anlatan Memiş, “Ne zaman ki 2280'e geriliyor, orada alıcılar geliyor, tekrar 2300 dolar üzerine taşıyorlar” ifadelerini kullandı.

Dolarda yüzde 50 pozisyonumuzu tutuyoruz

Bunların Fed'in belirsizliğinden kaynaklandığının bilgisini veren Memiş, burada bir yön kırılımının şimdilik olmadığını söyledi. Ons altın tarafında 2280 dolar kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Memiş, aşağı yönlü kırılırsa 2230 dolar ve devamında 2200 dolarla alakalı risk oluşumu olduğunu dile getirdi. “Burada 2200 dolar üzerine yerleşen piyasa oluşumundan dolayı şu anda her ne kadar baskı altında kalsa da bizim için kırmızı çizgi 2280 dolar” diyen Memiş, o yüzden ellerindeki varlıkların tamamını altına getirmemeleri gerektiğini savundu. Memiş, “Dolarda yüzde 50 pozisyonumuzu tutuyoruz” dedi.

Yeni TL geçti elime bunu nasıl değerlendirebilirim?

Gram altın serbest piyasalarda 2430-2440 lira aralığında olduğunu ifade eden Memiş, 2425 lira güçlü destek konumunda olduğunu belirtti. Yeni bir kırmızı çizginin olduğunu anlatan Memiş, 2280 doların altına ons altın sarkarsa, gram altın TL'de 2350-2450 lira aralığını takip ediyor olacaklarını aktardı. 2400 üzerinde gram altın tutunma çabasını sürdürdüğünü belirten Memiş, “Bu hafta boyunca şu soruldu. Yeni TL geçti elime bunu nasıl değerlendirebilirim” ifadelerini kullandı.

Gram altın 300 lira değer kaybetti

Gram altının 2731 liraya kadar yükseldiğini anımsatan Memiş, 300 lira değer kaybettiğini söyledi.  Gram altının alınabilir seviyede olduğunu söyleyen Memiş, 300 liralık gerilemeyi cebe koymak için makul seviyeler olduğunu vurguladı. “Bizim aldığımız seviyenin de aşağısına geldi. Biz miktara odaklandık. Gram altını tekrar yorumlamak gerekirse 2350-2400 altına yerleşme ihtimalimiz olacaktır” diyen Memiş, Gram altın TL'de bu jeopolitik gerilimle birlikte altın yatırımcısı TL ile işlem yaptığı için korktuğunu belirtti. Bu seviyelerin satış değil, alım seviyesi olduğunu vurgulayan Memiş, “Elinde TL olan için fırsattır. Temmuz hazırlığı yapan için makul alım seviyeleri olduğunu düşünüyorum. Kimseye satış tavsiyesi edemem” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)