Bakan Selçuk'tan öğretmen atamalarına ilişkin açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen atamalarına ilişkin, "Bu sadece MEB'in verdiği bir karar değil. Hükümet ve Maliye Bakanlığı'nın ortak çalışması ile belirleniyor. Sayı netleştiğinde bunu paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

EĞİTİM 08.11.2019, 09:53 08.11.2019, 09:57
Bakan Selçuk'tan öğretmen atamalarına ilişkin açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN TÜRK ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Selçuk, öğretmen atamalarına ilişkin, "Atama bekleyen 60 bin kişi konusu, sadece MEB'in verdiği bir karar değil. Hükümet ve Maliye Bakanlığı'nın ortak çalışması ile belirleniyor. Sayı netleştiğinde bunu paylaşacağız." açıklamasında bulundu. 

KPSS'nin geçerlilik süresi 1 yıl oldu

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, dün Resmî Gazete'de yayımlanmıştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan değişikliğe göre öğretmen adaylarının KPSS'de aldıkları puanların geçerlilik süresi 1 yıl olarak belirlenmişti. 

Diğer taraftan, yönetmeliğe eklenen geçiçi maddeyle öğretmen adaylarının 2018 ve 2019 yıllarında aldıkları KPSS puanları 2 yıl geçerli olacak.

"Önemli olan velilerin bakış açısı"

Bakan Selçuk, Aksaray'da otizmli öğrencilerin yuhalanması olayına ilişkin, "Önemli olan velilerin bakış açısı. Bütünleştirici eğitim planını paylaşacağız." dedi. 

Ne olmuştu?

Mehmetçik İlkokulu'nda otizmli çocuklarla aynı binada okuyan diğer çocukların velilerinin otizmli çocuklara karşı eylem yaptığı iddia edilmişti. 

Velilerin otizmli çocukların bu okulda eğitim görmelerine karşı çıktıkları ve okul müdürünün de bu durumu desteklediği öne sürülmüştü. 

Okulda eğitim gören özel çocuklarımızdan birinin velisi ise eylem karşısında isyan etmişti. Öğrencinin velisi, "Bu nasıl bir kandırmacadır, normal öğrencilerin gönderilmesi mümkün mü?" diyerek, sözlerine şöyle devam etmişti:

"Oraya normal çocuklarının ellerinden tutup 'Otizmli çocukları istemiyoruz' diyerek slogan atan ailelere sormak istiyorum; o çocuklar sizin çocuklarınız olsaydı ne yapacaktınız? Hiç düşündünüz mü siz orada toplanıp, eylem yaparken içerideki otizmli çocuklar ne düşündü?"

Soruşturma başlatılmıştı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Aksaray'da Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda otizmli öğrencilerin veliler tarafından yuhalanması olayına ilişkin soruşturma başlattı.

Yorumlar (0)