Paşinyan: 105 Ermeni askeri hayatını kaybetti

Azerbaycan ve Ermenistan sınırında meydana gelen çatışmalar gün geçtikçe büyüyor. Son olarak Ermenistan Başbakanı Paşinyan tarafından yapılan açıklamaya göre, 105 askerinin öldüğünü ifade etti.

DÜNYA 14.09.2022, 17:04 16.09.2022, 11:43
Paşinyan: 105 Ermeni askeri hayatını kaybetti

Ermenistan ve Azerbaycan sınırında yaşanan çatışmalarda meydana gelen can kayıpları artıyor. Ermenistan Başbakanı Paşinyan, 105 askerinin sınırdaki çatışmalar sırasında yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Ermenistan ile Azerbaycan arasında ne oldu?

Azerbaycan-Ermenistan sınırında yoğun çatışmalar meydana gelmişti. 12 Eylül gecesi ve 13 Eylül sabahı Ermenistan güçleri tarafından Azerbaycan’la sınır olan Zengilan, Laçın, Kelbecer ve Daşkesen doğrultusunda provokasyon sağlandığını ifade eden Azerbaycan Savunma Bakanlığı, geniş çaplı bir durum yaşandığını ifade etmişti.

Azerbaycan güçlerinin sınırda bulunan bazı sığınakları ve mevzileri havan topları da içerisinde olmak üzere farklı kalibreli silahlar ile ateş altına alınmış, saldırılar sırasında Azerbaycan güçlerinden 50 şehit verilmişti.

Azerbaycan kuvvetleri Ermenistan Silahlı Kuvvetleri tarafından gelen atış noktalarını durdurmak ve çatışmanın farklı bölgeler sıçramasını önleyebilmek adına misilleme yapmış, Ermeni ordusuna ağır kayıplar yaşatmıştı.

Yorumlar (0)