Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma

Ermenistan-Azerbaycan hududunda iki ülke askeri birlikleri arasında şiddetli çatışmalar başladı.

DÜNYA 13.09.2022, 00:52
Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun hududun Laçın, Kelbecer ve Daşkesen istikametlerinde geniş kapsamlı bir provokasyonda bulunduğunu bildirdi.

Bahse konu açıklamada, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ndeki sabotaj gruplarının farklı yönlerde Azerbaycan ordusunun mevzileri arasındaki yollara ve arazilere mayın yerleştirdiği belirtildi. Bu durumu engellemek için Azerbaycan birlikleri tarafından alınan önlemler sonucunda çatışmalar meydana geldi.

Askeri personel arasında kayıplar var

Ermenistan ordusunun Gorus, Karakilise, İstisu ve Basargeçer kentlerindeki mevzilerinden Azerbaycan ordusunun Laçın, Kelbecer ve Daşkesen kentlerindeki bazı sığınakları ve mevzileri havan topları da dahil olmak üzere farklı kalibreli silahlarla aralıksız bir şekilde ateş altına alındı. Saldırı neticesinde askeri personel arasında kayıplar ve askeri altyapıda çeşitli hasarlar oluştu.

Azerbaycan ordusunun da Ermenistan ordusunun atış noktalarını susturmak ve çatışmanın daha da genişlemesini önlemek amacıyla gerekli önlemler aldığı kaydedildi. Azerbaycan ordusuna karşı provokasyon operasyonlarına iştirak eden Ermenistan ordusunun teçhizat ve personel kayıpların olduğu aktarıldı.

Yaşanan çatışma ve kayıplarından tamamen Ermenistan yönetiminin sorumlu olduğu kaydedilen açıklamada, kamuoyuna ek bilgiler verileceği ifade edildi.

Yorumlar (0)