Ortalığı karıştıran görüntü! Biden'a toplu oy verildi

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Demokratların adayı Joe Biden'a toplu oy verildiği anlara dair görüntüler ortalığı karıştırdı. 

DÜNYA 06.11.2020, 15:10
Ortalığı karıştıran görüntü! Biden'a toplu oy verildi

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ile Demokratların adayı Joe Biden arasındaki kıyasıya rekabet sürüyor. Oy sayım işlemleri henüz tamamlanmadı. Michigan ve Wisconsin gibi kritik eyaletleri Biden kazanırken, Trump ise oy sayım işlemlerinde hile yapıldığını iddia ediyor. 

Seçim süreci tartışmalı bir şekilde devam ederken, ortalığı karıştıracak bir görüntü ortaya çıktı. Söz konusu görüntüde, iki kişinin Biden için toplu oy kullandığı ve bunu polisin gözetiminde yaptıkları fark edildi. 

Söz konusu görüntü, Trump taraftarları tarafından sosyal medya platformu Twitter'da paylaşılıyor. Fakat Trump'ın tweetlerini sakıncalı olduğu gerekçesiyle yasaklayan Twitter yönetimi, Biden için toplu oy kullanıldığı anlara dair görüntülere yasak getirdi. 

Son durum ne?

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkanlık seçimlerinde Biden, Georgia eyaletinde öne geçmeyi başardı. 

Şu ana kadar söz konusu eyalette oyların yüzde 98'i sayılmış durumda. Biden, buradan 2 milyon 449 bin 371 oy aldı. Trump için de 2 milyon 448 bin 454 oy kullanıldı. Yani Biden, geriden geldiği Georgia eyaletinde Trump'a 917 oy fark attı. 

16 delegeli Georgia eyaletinde oy sayım işlemleri hala sürüyor. 

Şu ana kadar Biden'ın 253 delegeyi hanesine yazdırdığı, Trump'ın ise 214 delegeye ulaştığı görülüyor. Başkanlık seçimlerini kazanabilmek için 270 delegeye sahip olmak şart. 

Kuzey Carolina eyaleti, Pensilvanya eyaleti, Arizona eyaleti, Georgia eyaleti, Alaska eyaleti ve Nevada eyaletinde başkanlık seçimlerinin sonuçları hala kesinlik kazanamadı.

Yorumlar (0)