Trump'ın oğlu: Babam savaşa girmeli!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın oğlu Donald Trump Jr. gaza geldi. Donald Trump Jr., ülkenin geleceği için babasının topyekûn bir savaşa girmesi gerektiğini ifade etti. 

DÜNYA 06.11.2020, 14:40
Trump'ın oğlu: Babam savaşa girmeli!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkanlık seçimleri tartışmalı bir şekilde sürüyor. Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, kritik eyaletlerde Demokratların adayı Joe Biden'ın öne geçmesi nedeniyle seçimlerde hile yapıldığını ileri sürüyor. Donald Trump, gerekli olması durumunda Yüksek Mahkeme'ye gideceğini söylüyor. 

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Donald Trump'ın oğlu Donald Trump Jr., babasına destek verdi. 

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) geleceği için başkanlık seçimlerinde yapılan hilelerin tespit edilmesi gerektiğini belirten Donald Trump Jr., bunun için babasının topyekûn bir savaşa girmesi gerektiğini ifade etti.

Donald Trump Jr., oy sayım işlemlerinde yapılan "pisliğin" temizlenmesi gerektiğini belirterek, "Muz cumhuriyetine benzemeyelim!" çağrısında bulundu. 

Twitter üzerinden yapılan bu paylaşım "sakıncalı" olduğu gerekçesiyle gizlendi. 

Georgia'da da Biden öne geçti

Sancak eyaletlerden biri olan Georgia'da da Biden öne geçmiş durumda. Söz konusu eyalette, Biden'ın 2 milyon 449 bin 371 oy aldığı görüldü. Trump'ın bu eyaletten aldığı oy sayısı ise 2 milyon 448 bin 454 olarak kayıtlara geçti. 

Biden, böylece geriden geldiği 16 delegeli Georgia eyaletinde 917 oy farkı ile öne geçmiş oldu. 

Son verilere göre Biden 253 delegeye ulaşırken, Trump ise 214 delegeyi hanesine yazdırdı. Başkan olabilmek için 270 delegeye ulaşmak gerekiyor.

Yorumlar (0)