Arap Parlamentolar Arası Birliği: İnsanlık suçu işleyen İsrail, derhal durdurulmalı!

Arap Parlamentolar Arası Birliği, uluslararası ve bölgesel kuruluşlardan, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nde işlediği insanlık suçlarının derhal durdurulması konusunda müdahale etmelerini talep etti.

DÜNYA 19.10.2023, 09:31
Arap Parlamentolar Arası Birliği: İnsanlık suçu işleyen İsrail, derhal durdurulmalı!

Birlik Başkanı ve aynı zamamnda Irak Temsilciler Meclisi Başkanı olan Muhammed Halbusi başkanlığında, Irak'ın başkenti Bağdat'ta gerçekleştirilen olağanüstü kongrede, işgal altında olan tüm Filistin toprakları ile Gazze Şeridi'ndeki Filistinli vatandaşlara destek imkanları konusu masaya yatırıldı.

Filistin’e acil insani yardım ulaştırılmalı

Olağanüstü kongrenin sona ermesiyle yayımlanan kapanış bildirisinde, "Bölgesel ve Uluslararası örgütlerden, uluslararası toplumdan, İsrail-Filistin savaşının derhal durdurulması için sorumluluklarını yerine getirmesi ayrıca Filistin'e acil insani yardım ulaştırılması için geçişlerin bir an önce açılması yönünde çalışmalar yapılması" konusunda çağrı yapıldı.

Filistinliler, zoraki şekilde göç ettirilemez!

Askeri yollarla, Gazze'de yaşayan Filistinli sivillerin zoraki göç ettirilmesi yönünde yapılan herhangi bir çağrının kesin olarak reddedildiği belirtilen bildiride, bunun, Filistin halkının haklarının kaybolması ve bölgenin tamamında istikrarsızlığın yayılmasıyla sonuçlanacak Filistin davasının tasfiyesi manasına geleceği vurgulandı.

İsrail, insanlık karşıtı savaş suçu işliyor

Bildiride ayrıca, İsrail'in bölgede gerçekleştirdiği eylemlerinin "insanlık karşıtı savaş suçu" olduğu; tüm bunların sonucunda ise Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik gerçekleştirilen hava saldırısı yapıldığı belirtildi.

İsrail, orman kanunuyla hareket ediyor!

Bildiride son olarak da İsrail'in katliamı genişletme çabası ile 1948 yılından bu yana orman kanununla hareket ettiğine vurgu yapıldı.

Yorumlar (0)