ABD, İsrail'e bazı bombaların sevkiyatını durdurdu

İsrail'in Refah'a saldırmasını istemeyen ABD yönetiminin tahrip gücü yüksek bazı bombaların İsrail'e sevkiyatını durdurduğu açıklandı.

DÜNYA 08.05.2024, 11:12 08.05.2024, 13:33 Şeyda Gül
ABD, İsrail'e bazı bombaların sevkiyatını durdurdu

Amerikan yönetiminden daha önceden yapılan açıklamalarda, 1,5 milyona yakın Filistinlinin hayatını tehlikeye atacağından İsrail'in Refah'a yönelik bir kara saldırısı düzenlemesini desteklemediği kaydedilmişti. ABD Başkanı Joe Biden’in de konuya ilişkin yaptığı telefon görüşmelerinde bu durumu İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya da bildirdiği ifade edilmişti.

Refah Sınır Kapısı ele geçirildi

Ancak Netanyahu ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Hamas'la ateşkes sağlansa da sağlanmasa da Refah'a gireceklerini bildirmişti. Dün gece İsrail, Refah kentindeki bazı noktalara hava saldırıları düzenlerken, sabah saatlerinde ise kente karadan da girerek Refah Sınır Kapısı'nı ele geçirdi.

ABD tedariki askıya aldı

ABD yönetimi, İsrail'in Refah'a saldırmasını istemediğini belirterek tahrip gücü yüksek bazı bombaların İsrail'e sevkiyatını durdurma kararı aldığını duyurdu. ABD'li yetkili Amerikan Bloomberg kanalına yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Biden yönetiminin kentsel alanların zarar görmesinden endişe ettiğini ve 3 bin 500'e yakın 2,000 pound (907 kilogram) ve 500 pound ağırlığındaki bombaların tedarikini durdurduğu vurgulandı.

Yaklaşık 6 bin 500 JDAM’ın satışı ertelendi

The Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin dün aktardığı haberde ise ABD'de Joe Biden yönetiminin, İsrail'in Gazze'de kullandığı belirtilen yaklaşık 6 bin 500 Müşterek Doğrudan Saldırı Mühimmatı (JDAM) satışını ertelediğini iddia edilmişti.

Yorumlar (0)