Perseverance aracını Mars'a indiren paraşüt görüntülendi!

Mars'taki keşif helikopteri Ingenuity, 2020 yılında Mars’a gönderilen Perseverance keşif aracının inişi sırasında kullanılan paraşütün kalıntılarını görüntüledi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.05.2022, 11:20 03.05.2022, 11:00
Perseverance aracını Mars'a indiren paraşüt görüntülendi!

NASA'nın geliştirmiş olduğu Perseverance aracı, 30 Temmuz 2020’de fırlatılmış ve geçtiğimiz senenin başlarında Mars’taki Jezero Krateri'ne iniş yapmıştı.

Mars'taki yaşanabilirliği, jeolojik süreçleri, daha önce Mars'ta hayat olup olmadığını ve biyolojik izleri inceleyen Perseverance, bu sene kaya örnekleri toplamaya yoğunlaşacak.

NASA tarafından, Perseverance aracının bir parçası olarak bilinen Ingenuity helikopterinin çektiği görüntüler paylaşıldı.

İniş paraşütü görüntülendi

Paylaşılan görüntülerde, Perseverance aracının Mars'a inişi sırasında kullanılan paraşütün delilleri bulunuyor. Açıklamada, söz konusu paraşütün parçalarının sağlam olduğu kaydedildi.

2021’in Şubat ayında gerçekleşen iniş esnasında, çok yumuşak bir inişle yükünü bırakan paraşütün, 125 kilometre hızla Mars’ın yüzeyine çarptığı aktarıldı.

NASA, söz konusu görüntülerin analizinin gelecekteki Mars görevleri için fikir sağlamaya destek olabileceğini aktardı.

Mars'a yollanan araçlar arasında en gelişmiş teknolojik niteliklere sahip Perseverance'ın, Mars’taki yeni misyonunun gerçekleşmesi adına altyapı faaliyetlerine 2,4 milyar dolar, aracın inmesini ve çalıştırılmasına olan sağlayan sistem için 300 milyon dolar harcanmıştı.

Yorumlar (0)