İşte Türk teknoloji devinin yeni silahı

ASELSAN'ın en güncel çok alçak irtifa hava savunma gereksinimlerine ve kara tehditlerine karşı ürettiği Göker 35 mm Çok Amaçlı Silah Sistemi, üs ve hudut savunmasına büyük katkı sağlayacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.11.2022, 18:20
İşte Türk teknoloji devinin yeni silahı

ASELSAN, özgün entegrasyon ve tasarım anlayışıyla deniz ve kara savaşlarına yönelik farklı platformlarda kullanıma sunulabilen silah sistemleri geliştirmeye devam ediyor. Firma, savunma teknolojilerinde sahip olduğu bilgi birikimi ve kabiliyetle ortaya çıkan en güncel tehditlere karşı yepyeni çözümler üretiyor.

Kolluk kuvvetlerinin bu husustaki gereksinim ve taleplerini karşılayan ASELSAN, bir taraftan da araştırma-geliştirme faaliyetleri ve öz kaynaklarıyla savunma teknolojilerindeki çözüm yelpazesini genişletiyor.

Göreve hazır

Bu gayretlerin bir parçası olarak tamamen öz kaynaklarla geliştirilen Göker 35 mm Çok Amaçlı Silah Sistemi'ne yönelik testler başarılı bir şekilde tamamlandı. Göker, testler sonucunda üs ve hudut savunmasında göreve hazır durumda olduğunu kanıtladı.

Mikro/mini İHA (insansız hava aracı) klasmanında bulunan oldukça ufak ve zorlu hedefleri beklentilerin çok üzerinde menzillerde imha edebilen sistem, eş zamanlı olarak kara hedeflerine karşı da bir hayli uzun menzillerde etkin olduğunu gösterdi.

Bahse konu sistem, sabit tesis ve hudut bölgelerinde konumlandırılmak üzere, en güncel çok alçak irtifa hava savunma gereksinimlerine ve kara tehditlerine karşı yanıt verecek bir şekilde tasarlandı.

Hava ve kara hedeflerine karşı yüksek başarı

Göker, 35 mm parçacıklı mühimmatın kuvvet çarpanı olarak kullanımıyla birlikte hava hedeflerine karşı 4 kilometreye dek etkili olabiliyor. Göker, kara hedeflerine karşı da yüksek patlayıcılı yangın mühimmatı, zırh delici mühimmat ve ATOM mühimmatları yardımıyla 5 kilometreyi aşan menzillerde yüksek etkinlik sağlayabiliyor.

Söz konusu sistem, geniş yükseliş ekseni kapsaması ile özellikle dağlık bölgelerde düşük alçalış açılarına atış olanağı sağlaması sayesinde hem hava hem de kara hedeflerine karşı yüksek başarı elde ediyor.

Yorumlar (0)