"Türk dizilerini yayınlamamızın amacı..."

Pakistan Başbakanı İmran Han, ülkesinde Türk dizilerinin yayınlanmasının amacını "iyi rol modeller sağlamak" olarak açıkladı.

KÜLTÜR-SANAT 06.12.2020, 14:19 07.12.2020, 17:52
"Türk dizilerini yayınlamamızın amacı..."

Yerel bir televizyon kanalının sorularını yanıtlayan Pakistan Başbakanı İmran Han, cep telefonlarının doğru kullanılmaması sebebiyle toplumun "yıkıma" uğradığının altını çizerek, bunu yasaklayamayacağınızı ancak halka alternatif eğlenceler sağlanabileceğini ifade etti.

Türk dizileri "Diriliş Ertuğrul" ve "Yunus Emre Aşkın Yolculuğu" gibi muhteşem yapımları Pakistan’ın da üretmeye çalışacağını açıklayan İmran Han, Türk dizilerinin Pakistan halkına, özellikle de gençlere ilham vermesi, iyi rol modeller sağlaması, eğitimin temelini sunması maksadıyla Pakistan’da yayınlandığını dile getirdi.

Diriliş Ertuğrul'dan sonra Yunus Emre...

Pakistan’da, Başbakan İmran Han'ın isteği doğrultusunda, ilk olarak geçtiğimiz Ramazan ayında "Diriliş Ertuğrul", geçtiğimiz haftanın başında da "Yunus Emre Aşkın Yolculuğu" dizileri devlet televizyonu PTV’de Urduca dublajla yayınlanmaya başlamıştı.

"Yunus Emre'nin izlenmesini güçlü bir şekilde öneriyorum"

1 Aralık Salı günü açıklama yapan Pakistan Başbakanı İmran Han, devlet televizyonu PTV'de yayınlanan Türk dizisi "Yunus Emre"yi tasavvufa gönül veren ya da ilgilenenlere güçlü bir biçimde tavsiye ettiğini belirtmişti.

İslam ahlakını Türk dizilerinden öğrenin!

25 Nisan 2020 tarihinde yaptığı açıklamada ise "Diriliş Ertuğrul" dizisi ile ilgili konuşmuş ve Pakistanlı gençlerin, İslam ahlakını ve İslam tarihini Türk dizilerini izleyerek öğrenebileceğini söylemişti.

İmran Han'ın teveccüh gösterdiği Türk dizilerinde, mide bulandırıcı düzeyde istisnalar da bulunuyor.

Diriliş Ertuğrul'un Youtube kanalı

Pakistan'da yoğun ilgi gösterilen "Diriliş Ertuğrul" dizisinin YouTube platformunda "TRT Ertugrul by PTV" isimli kanalı bulunuyor ve kanalın abone sayısı 10 milyonu geçmiş durumda.

Yorumlar (0)