Diriliş'in yıldızının sözleri Kudüs'te alkış kopardı

Türkiye'nin yanı sıra dünyanın onlarca ülkesinde izlenme rekorları kıran Diriliş Ertuğrul dizisinde Melikşah Alp rolünde oynayan Melikşah Özen, işgal altındaki Doğu Kudüs'te hayatlarını sürdüren Filistinlilerle bir araya geldi. Melikşah Özen en büyük hayalinin İstanbul'dan Mekke'ye atla gitmek olduğunu açıkladı.

MAGAZİN 03.11.2019, 08:09 03.11.2019, 08:56
Diriliş'in yıldızının sözleri Kudüs'te alkış kopardı

Diriliş Ertuğrul dizisinde Melikşah Alp rolünde oynayan oyuncu Melikşah Özen, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinlilerle buluştu.

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından düzenlenen ve Filistinlilerin yoğun ilgi gösterdiği programda Melikşah Özen, kutsal topraklarda bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

"Diriliş Ertuğrul, Müslümanları birbirine yakınlaştırıyor"

Melikşah Özen, Kudüslülerin Diriliş Ertuğrul dizisine ve kendisine gösterdiği ilgiyle gurur duyduğunu ve çok mutlu olduğu dile getirdi. Diriliş Ertuğrul’un Müslüman halkların birbirine yakınlaşmasına çok büyük bir katkı sağladığına vurgu yapan Melikşah Özen, bu dizide oynamaktan şeref duyduğunun altını çizdi.

En büyük hayalini açıkladı: İstanbul'dan Mekke'ye atla gitmek

Melikşah Özen, Diriliş Ertuğrul dizisinde çok rol yapmaya ihtiyaç duymadığını, at bindiğini ve hayat tarzının dizideki hayata benzer olduğunu ifade ederek, en büyük hayalinin İstanbul’dan Mekke’ye atla gitmek olduğunu açıkladı.

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından düzenlenen programın sonlarına doğru soru-cevap kısmına geçen Melikşah Özen, daha sonra Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Kültür Merkezi'nin bahçesinde kurulan platformun önünde Filistinli hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.

Cuma Namazı sonrası hayranlarıyla buluşma

Türkiye'nin yanı sıra dünyanın onlarca ülkesinde izlenme rekorları kıran Diriliş Ertuğrul dizisinde Melikşah Alp rolünde oynayan Melikşah Özen, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinlilerin büyük sevgisiyle karşılaştı.

Oğlu Erşah Özen ile Filistin'i ziyaret eden Melikşah Özen, cuma namazını Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da kıldı. Mescid-i Aksa'da kıldığı cuma namazının ardından oyuncu Melikşah Özen'in yüzlerce hayranı, Harem-i Şerif'in avlusunda Melikşah Özen ile fotoğraf çektirme yarışına girdi.

Hayranlarının fotoğraf isteğini geri çevirmeyen ünlü oyuncu Melikşah Özen, yoğun ilgi sebebiyle uzun süre Mescid-i Aksa'dan ayrılamadı.

"Osmanlı sancağı altında toplanmak istiyorlar"

Filistin'deki Müslümanlarla bir araya gelmek ve moral vermek için Kudüs'e geldiğini belirten Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncusu Melikşah Özen, "Buradaki ilgi Türkiye'den biraz daha fazla. Buradaki insanlar hilafetin gelmesini tekrar Osmanlının sancağı altında toplanmayı istiyorlar." ifadelerini kullandı.

Oyuncu Melikşah Özen, Kudüs'te bulunduğu ve Mescid-i Aksa'da namaz kıldığı için çok mutlu olduğunu belirterek, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Kudüs’te olmak, buranın havasını solumak, buradaki insanlardan ilgi ve alaka görmek bambaşka bir duygu. Burada bulunmak insanı bambaşka bir maneviyat yaşatıyor."

Yorumlar (0)