Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında sıcak gelişme: Serbest bırakıldı!

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında, gizli tanık S.S'nin ifadesine dayanarak bu sabah 3 sivil ve 1 komiser daha gözaltına alındı, böylece toplam gözaltı sayısı 8'e ulaştı. Soruşturmanın seyrinde yeni bir gelişme yaşandı. Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner, yapılan soruşturmanın ardından gözaltına alındı ve sorgusunun tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.

GÜNDEM 16.05.2024, 10:40 16.05.2024, 21:42 Buse Önder
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında sıcak gelişme: Serbest bırakıldı!

Ankara'da devam eden Ayhan Bora Kaplan soruşturması yeni bir boyut kazandı. Soruşturmanın gizli tanığı S.S'nin ifadelerine dayanarak, 3 sivil ve 1 komiser daha bu sabah gözaltına alındı. Geçen hafta görevden uzaklaştırılan Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı ile bir komiser dün gözaltına alınmıştı. Bu son gelişmeyle birlikte, soruşturmanın toplam gözaltı sayısı 8'e yükseldi.

Ayhan Bora Kaplan soruşturması hakkındaki hükümete yönelik kumpas iddiaları, kamuoyunun gündemindeki yerini koruyarak devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner, gözaltına alındıktan sonra sorgusunun tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.

Komiserlere 5 ayrı suç yöneltildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında görevden alınan Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı ile bir komiser hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturmada polis müdürleri ile komiserlere suç işlemek için anlaşma, adil yargılamayı ve tanığı etkilemeye teşebbüs, görevi kötüye kullanma ve suçluyu kayırma suçlamaları yöneltildi.

4 kamu görevlisi tutuklanmıştı

Başsavcılık, 4 isim hakkında gözaltı kararı verdi ve şüpheliler gözaltına alındı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, "Gizli tanık S.S'nin ifadesinde geçen iddialarla ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görev yapan 4 kamu görevlisi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca gözaltı kararı verilmiş olup, gözaltı kararı icra edilmiştir. Soruşturma işlemleri titizlikle yürütülmektedir” ifadelerine yer verildi.

3 sivil ve 1 komisere daha tutuklama

Ankara'da bu sabah, Serdar Sertçelik'in yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılmasıyla ilgili 3 sivil ve 1 komiser daha gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "Serdar Sertçelik'in yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılmasıyla ilgili 3 sivil şahıs ve 1 komiser gözaltına alınmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Kumpas iddiası

Ayhan Bora Kaplan soruşturması, emniyet ve yargıdan siyaset cephesine uzanan dikkat çekici iddialarla gündemde geldi. Soruşturmada "M7" koduyla gizli tanık yapıldıktan sonra serbest bırakılan ve yurt dışına kaçan Serdar Sertçelik, kendisinden bazı kişilerin adını vermesinin istendiğini iddia ederek AK Parti ve MHP'ye yönelik bir kumpas kurulduğunu öne sürdü.

Cevap bekleyen sorular

Soruşturma kapsamında görevden alınan 3 isme, "anayasal düzene karşı suç işlemek" başta olmak üzere, "suç için anlaşma", "göreve ilişkin sırrın açıklanması", "yargı görevi yapanı bilirkişi veya tanığı etkilemeye teşebbüs", "suçluyu kayırma" suçlamaları yöneltiliyor.

Soruşturmada gizli tanık "M7"nin gözaltındayken kimlerle görüştürüldüğü, elektronik kelepçeyle nasıl rahat dolaştığı, nasıl kaçtığı, bazı siyasetçi ve bürokrat isimlerinin neden dosyaya sokulmaya çalışıldığı gibi soruların yanıtları da aranıyor.



Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklaması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu açıklamalara yer verildi:

“Devam eden soruşturma kapsamında şüphelilerden Kerem Gökay Öner yurtdışına çıkış yasağı adli kontrolü uygulanarak mevcut delil durumuna göre serbest bırakılmıştır. Soruşturma kapsamında halen gözaltında 7 şüpheli bulunmaktadır. Tüm şüphelilerin dijital materyal incelemeleri devam etmektedir. Şüphelilerle ilgili Masak raporu temin edilmiştir. Şüphelilerin ifadelerinin alınmasına yönelik işlemler Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Tem Şube Müdürlüğü’nce yapılmaktadır. Soruşturmaya titizlikle devam olunmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yorumlar (0)