Diriliş Ertuğrul AZTV'de yayınlanacak

"Diriliş Ertuğrul" dizisi, kardeş ülke Azerbaycan'ın Devlet Televizyonunda yayımlanacak.

MEDYA 25.09.2020, 15:12 27.09.2020, 23:37
Diriliş Ertuğrul AZTV'de yayınlanacak

Türkiye'nin en beğenilen dizileri arasında yerini alan ve reyting raporlarına göre son yılların en çok izlenen televizyon dizisi olan "Diriliş Ertuğrul", kardeş ülke Azerbaycan'ın Devlet Televizyonu AZTV'de yayına girecek.

TRT'nin sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul'un yayın lisansını aldıklarını duyuran Azerbaycan Devlet Televizyonu AZTV, yapımcılığını ve senaristliğini Mehmet Bozdağ'ın yaptığı, yönetmenliğini Metin Günay'ın üstlendiği, çekimlerine ise 2014 yılında başlanan ve 2019 yılında sonlanan Diriliş Ertuğrul'un hafta içi 5 gün boyunca Azerbaycanlı seyircilerle buluşacağını belirtti.

Yapılan açıklamada, 150 bölümden oluşan Diriliş Ertuğrul dizisinin dublaj ve montaj çalışmalarına başlandığını açıklayan AZTV, Azerî halkının merakla beklediği Diriliş Ertuğrul dizisine kısa sürede kavuşacağını bildirdi.

Türk milletinin yeniden dirilişi, Osmanlı'nın temellerinin atılışını konu alan Diriliş Ertuğrul dizisi, 10 Aralık 2014 tarihinde TRT ekranlarından izleyici ile buluşmuş, 5 sezon sonra 29 Mayıs 2019 tarihinde ise final yapmıştı.

5 sezon boyunca reyting rekorları kıran Diriliş Ertuğrul dizisi, 71 ülkeye ihraç edilmişti.

ABD'den sonra, Hindistan'dan önce dünyada en çok dizi ihraç eden ikinci ülke konumunda bulunan Türkiye, 150'nin üzerinde televizyon dizisini Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya ülkelerinden toplam 146 ülkeye ihraç etmişti.

En çok ihraç edilen dizi, 70 ülke ile "Muhteşem Yüzyıl" dizisi iken, bu dizinin rekorunu "Diriliş Ertuğrul" ele geçirmişti.

En fazla gelir getiren diziler şöyleydi:

- Diriliş Ertuğrul
- Muhteşem Yüzyıl
- Aşk-ı Memnu
- Binbir Gece
- Fatmagül'ün Suçu Ne
- Öyle Bir Geçer Zaman ki
- Kuzey Güney
- Adını Feriha Koydum
- Kara Para Aşk
- Gümüş
- Ezel
- Kara Sevda

Yorumlar (0)