Akademi Ödülleri’nde yıldızlar, 93. kez Oscar heykellerine kavuştu!

2021 yılında salgın nedeniyle Nisan ayı sonuna ertelenen Akademi Ödülleri, 93. yılında düzenlendi. Yıldızların Oscar heykellerine farklı bir düzende kavuştuğu törenin merkezi ise, Los Angeles’taki Union Tren Garı oldu. Gecede ‘En İyi Film’ ödülünü ise, Chloe Zhao’nun yönettiği ‘Nomadland’ filmi kazandı!

KÜLTÜR-SANAT 26.04.2021, 10:21 26.04.2021, 19:45
Akademi Ödülleri’nde yıldızlar, 93. kez Oscar heykellerine kavuştu!

Doksan üçüncü yılında sinemaseverlerle buluşan, Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından düzenlenen Akademi Ödülleri yani daha çok bilinen ismiyle Oscar Ödülleri, sahiplerini buldu. Yılın sinema olayı olarak adlandırılan ve Hollywood sektöründe önemli bir prestije sahip olan Oscar Ödülleri, bu yıl alışılmışın dışında farklı bir düzende gerçekleşti. Törenin merkezi, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan, Los Angeles kentinde yer alan ve birçok filme de ev sahipliği yapmış olan Union Station Tren Garı oldu. Törenin her yıl ana mekanı olan ve Hollywood’da bulunan Dolby Tiyatrosu’ndan ise, sadece küçük bir yayın yapıldı. 
 

Glenn Close’un dans etmesi olay oldu!

Konuk sayısının yıl koronavirüs salgını nedeniyle az olduğu ve alışılmış Şubat ayı sonu değil Nisan ayı sonunda düzenlenen Oscar Ödülleri, 26 Nisan gecesi saat 03.00’da başladı. Neredeyse tüm adayların Union Station’dan ya da Fransa ve İngiltere gibi kentlerde kurulan küçük stüdyolardan bağlandığı tören, salgının gölgesinde olabildiğince hızlı ve esprili anlardan uzak gerçekleşti. Törenin en renkli anı ise, yarısında gerçekleşti. Gece sunucularından olan birinin ufak çaplı bir şarkı bilmece yarışması düzenlemesi, ortaya keyif kattı. Ayrıca adaylardan aktris Glenn Close’un şarkıyı bilmesi ve sunucunun isteği üzerine dans etmesi ise sosyal medyada olay oldu. 



Nomadland, geceden 3 ödülle ayrıldı

Toplamda 23 dalda ödülün verildiği Oscar Töreni, geçen yıllara nazaran kısa sürdü. Törende ‘En İyi Film’ ödülünü, Asya kökenli yönetmen Chloe Zhao’nun yönettiği ‘Nomadland’ filmi kazandı. Ayrıca ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü de Chloe Zhao kazanırken Zhao’nun, Oscar tarihinde ödül kazanan ikinci kadın yönetmen ve ödül kazanan Asya kökenli ilk kadın yönetmen olması da dikkat çekti.



En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ı ise, filmde Fern karakterine hayat veren Frances McDormand’ın oldu. McDormand ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü, ‘Fargo’ ve ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ filmleriyle de kazanmış ve böylece ödülü üçüncü kez kazanan kadın oyuncu oldu.



Geceye katılmayan Anthony Hopkins, ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü kazandı

En İyi Özgün Senaryo ödülünü ise, "Promising Young Woman" filmiyle yönetmen Emerald Fennell alırken, En İyi Uyarlama Senaryo ödülü de Florian Zeller ve Christopher Hampton’un kaleme aldığı ‘The Father’ filminin oldu. Gecede ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü ise, daha önce BAFTA Ödülü’nü de kazanan ancak geceye katılmayan Anthony Hopkins kazandı. Amerikan yapımı Kore dilindeki ‘Minari’ filminde rol alan Yuh-Jung Youn’a "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülü verilirken, Daniel Kaluuya ise ‘Judas and the Black Messiah’ filmindeki rolüyle "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünün sahibi oldu.



İşte 93. Oscar Ödülleri’nde ödül kazananların listesi:

En İyi Film: Nomadland
En İyi Uluslararası Film: Another Round - Danimarka
En İyi Animasyon: Soul
En İyi Belgesel: My Octopus Teacher
En İyi Kadın Oyuncu: Frances McDormand / Nomadland
En İyi Erkek Oyuncu: Anthony Hopkins / The Father
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Yuh-Jung Youn / Minari
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Daniel Kaluuya / Judas and the Black Messiah
En İyi Yönetmen: Chloe Zhao / Nomadland
En İyi Senaryo: Emmerald Fennell / Promising Young Woman
En İyi Uyarlama Senaryo: Florian Zeller & Christopher Hampton / The Father
En İyi Sinematografi: Erik Messerschmidt / Mank
En İyi Kurgu: Mikkel E. G. Nielsen / Sound of Metal
En İyi Görsel Efekt: Tenet
En İyi Prodüksiyon Tasarımı: Mank
En İyi Müzik: Soul
En İyi Şarkı: Fight for You / Judas and the Black Messiah
En İyi Ses: Sound of Metal
En İyi Saç & Makyaj: Ma Rainey's Black Bottom
En İyi Kostüm: Ma Rainey's Black Bottom
En İyi Kısa Film: Two Distant Strangers
En İyi Kısa Animasyon: If Anything Happens I Love You
En İyi Kısa Belgesel: Colette

Yorumlar (0)