Yaşlı kadınla alay edilmişti: Ataşehir'deki hastane yeniden faaliyette

İstanbul'daki bir özel hastanede yoğun bakım servisinde yatan yaşlı kadınla dalga geçerek yüzüne para fırlatan hastane görevlilerinin görüntüsü, basına yansımıştı. Olayın ortaya çıkmasının ardından kapatılan hastane, 27 gün sonra hasta kabulüne başladı.

GÜNDEM 03.11.2022, 09:22 03.11.2022, 20:34 Hakan Öksüz
Yaşlı kadınla alay edilmişti: Ataşehir'deki hastane yeniden faaliyette

İstanbul Ataşehir'deki bir hastanede yaşanan olay, Türkiye'nin tepkisini çekmişti. Yoğun bakımda yatan yaşlı bir kadınla alay eden hastane görevlisinin sosyal medyada paylaşılan görüntüleri kamuoyunu şoke etmişti. "Böbreğini alacağız." diyerek elindeki paraları yaşlı kadının yüzüne fırlatan hastane görevlisi, "Bu paraları al, sağ böbreğine karşılık olarak." ifadelerini kullanmıştı. 

4 kişi tutuklanmış, 3 kişi serbest bırakılmıştı

Olayın ardından soruşturma başlatılmış ve söz konusu hastanenin faaliyetleri durdurulmuştu. 5 Ekim'de sosyal medyada paylaşılan video ile ilgili İstanbul, Samsun ve Bursa'da yaşayan 9 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 4 kişinin tutuklanmasına karar veren nöbetçi sulh ceza hakimliği, 3 kişiyi ise adli kontrol şartıyla salıvermişti.

Zorbalığa uğrayan yaşlı kadın hayatını kaybetti

Edinilen bilgilere göre faaliyetlerine ara verilen İçerenköy Bayındır Hastanesi, 27 günün ardından açıldı. Hastanenin, yeniden hasta kabulüne başladığı kaydedildi. Hastane personellerinin sabah saatlerinde işlerinin başına döndüğü aktarıldı. Paylaşılan videoda zorbalığa uğradığı görülen yaşlı kadının ise olayın yaşanmasından 4-5 ay sonra yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Yorumlar (0)