Görüntüler infiale yol açmıştı: Cezaları belli oldu

Sağlık Bakanlığı, megakent İstanbul'daki özel bir hastanenin yoğun bakımında yaşlı hastaya kötü muamelede bulunan sağlık personellerinin üçer sene meslekten men edildiğini açıkladı.

GÜNDEM 03.11.2022, 20:26 04.11.2022, 17:00
Görüntüler infiale yol açmıştı: Cezaları belli oldu

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, 5 Ekim 2022 tarihinde sosyal medya platformlarında yayımlanan ve Bayındır İçerenköy Hastanesi yoğun bakımında kayda alındığı anlaşılan görüntüler üzerine, Sağlık Bakanlığı'nın ivedilikle harekete geçerek aynı gün bahse konu hastanede inceleme yaptığı, hastanenin geçici olarak kapatıldığı kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama

Olayda adı geçen yedi sağlık meslek üyesi hakkında idari ve adli tahkikat başlatıldığı, bu kişilerden dördünün tutuklandığı, üçünün ise adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldığı ve sürecin devam ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İdari tahkikat sürecinde Sağlık Meslekleri Kurulu'na gelen dosya, 19 Ekim 2022 tarihinde görüşülerek karara bağlanmış ve şahıslar üçer sene meslekten men edilmiştir. Yeniden mesleğe dönebilmeleri ise 1,5 senelik etik ve mesleki eğitime tabi tutulmadan asla mümkün değildir. Alınan bu kararın, geçerli mevzuat kapsamında, Sağlık Meslekleri Kurulu'nca verilmesi mümkün olan en ağır yaptırımdır. Kurulun aldığı kararlar, yalnızca meslek icrası yönü ile ilgili olup, adli süreçten tamamen bağımsızdır. Mahkemedeki ceza yargılaması neticesinde, ilgililerin işledikleri suçlara karşılık gelecek cezaları alacaklarına şüphe yoktur.

Sağlık Bakanlığı tahkikatı yürütürken başta yoğun bakım servisi hizmetleri olmak kaydıyla, bahse konu hastanedeki bütün süreçleri incelemiş ve denetlemiştir. İncelemeler neticesinde sorumlu bulunan mesul müdür görevden alınmıştır. Hastanenin 2 Kasım 2022'den itibaren, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görev verilen bir kurulun gözetiminde olmak koşuluyla hizmet vermeyi sürdürmesine izin verilmiştir."

Yorumlar (0)