Ümitcan Uygun tutuklandı!

Uyuşturucu kullanırken kadınlarla birlikte kendini çeken ve görüntüleri sosyal medyada yayılan Ümitcan Uygun'un ifadesini savcı soruşturma dosyasına koydu.

GÜNDEM 11.01.2021, 14:27 12.01.2021, 09:25
Ümitcan Uygun tutuklandı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma çerçevesinde, kadınlarla birlikte uyuşturucu alemi yaparken kendi çektiği görüntülerin sosyal medyada paylaşılıp yayılması üzerine dün kazarken yakalanarak gözaltına alınan Ümitcan Uygun'un Emniyet Müdürlüğündeki ifadeleri gün yüzüne çıktı.

Ümitcan Uygun ifadesinde, hakkında daha önce uyarıcı madde ve uyuşturucu ile ilgili herhangi bir işlemde bulunulmadığını, "Ümitcan Uygun" adına çok sayıda sosyal medya hesabının açıldığını ve bunların kimler tarafından yönettiğine dair bir fikrinin bulunmadığını ileri sürdü.

Daha önce uyuşturucu ile ilgili herhangi bir paylaşımda bulunmadığını söyleyen Ümitcan Uygun, 'metamfetamin' maddesini hayatında bir kez kullandığını, 3-4 yıldır da hiçbir uyarıcı madde ya da uyuşturucu kullanmadığını, bu maddeyi de Maltepe'de işletilen bir pavyonun çalışanı olan ve takma ismi 'Kumsal' olan bir kadından aldığını, uyuşturucuyu açık adresini bilmediği fakat polislere gösterdiği Aşağıeğlence'de bulunan bir ikamette kullandığını, uyuşturucuyu kadınların kimden ve nereden aldıklarını bilmediğini, uyarıcı madde ve uyuşturucu ticareti yapmadığını, T.K. isimli şahsı mahalleden tanıdığını, bu kişinin uyuşturucu sattığını ya da kullandığını bilmediğini iddia etti.

Sosyal medyada paylaşılan ve yayılan videonun yeni çekilmiş bir video olmadığı, 3-4 sene öncesine ait olduğu iddiasında bulunan Ümitcan Uygun, o güne dair şunları söyledi:

"Arkadaşımla birlikte Kumsal isimli kişinin ikametine gittik. Kumsal isimli şahıs uyuşturucu maddeyi kullanıyordu ve bana da uzattı, ben de kullandım. Bana 'İlk defa mı kullanıyorsun?' diye sordu. Ben de sırf hava olsun diye 'Daha önce çok uyuşturucu kullandım' dedim. Kumsal isimli kişinin uyuşturucu maddeyi kimden ya da nereden temin ettiğini bilmiyorum. Bu görüntüleri Kumsal isimli kişinin cep telefonundan ben çektim ama herhangi bir sosyal medya hesabından paylaşmadım. Bu görüntüleri çektiğimde de alkollüydüm. Görüntüleri kim sosyal medyaya koydu bilmiyorum."

Ümitcan Uygun, "uyuşturucuya özendirmek" suçlamasıyla hakimlik tarafından tutuklandı.

Ümitcan Uygun'un yakınları tarafından adliye çıkışında gazetecilere saldırı yapıldı.

Ümitcan Uygun'un ismi, kamuoyunda "Aleyna Çakır" adıyla bilinen Sema Esen'in ölümü ile ilgili soruşturma çerçevesinde haftalarca gündemde kalmıştı.

Yorumlar (0)