Türkiye'ye teşekkür üstüne teşekkür

Türkiye'nin girişimleriyle tahıl krizinin çözüme ulaştırmasının akabinde ABD ve BM'den ülkemize teşekkür geldi.

GÜNDEM 02.11.2022, 19:55 03.11.2022, 17:44
Türkiye'ye teşekkür üstüne teşekkür

Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD'li mevkidaşı Antony Blinken'ın telefonda görüşme yaptığı kaydedildi.

Açıklamada, bahse konu görüşmede, tahıl koridoru başta olmak kaydıyla Ukrayna hususundaki son gelişmelerin ele alındığı, Bakan Çavuşoğlu'nun Blinken'a tahıl anlaşmasının problemsiz bir şekilde işlemeye devam edebilmesi adına ülkemizin gerçekleştirdiği girişimler hakkında bilgiler verdiği, Blinken'ın da ülkemizin girişimleri neticesinde tahıl koridorunun yeniden işlerlik kazanması sebebiyle teşekkürlerini ilettiği belirtildi. 

BM: Büyük bir memnuniyetle karşıladık

BM (Birleşmiş Milletler) Genel Sekreteri Antonio Guterres, sözcüsü Stephane Dujarric aracılığıyla gerçekleştirdiği açıklamada, Rusya Federasyonu'nun tahıl anlaşmasına geri dönmesini büyük bir memnuniyetle karşıladı.

Ülkemize diplomatik gayretleri sebebiyle teşekkür eden Guterres, anlaşmanın tekrar uygulamaya konulması ve Rusya Federasyonu'nun gübre ve gıda ihracatının önündeki engellerin kaldırılması adına da bütün taraflarla görüşmeyi sürdürdüğünü aktardı.

Yorumlar (0)