Türkiye'den ABD'ye Kudüs tepkisi!

Dışişleri Bakanlığı "İsrail'in işgal ve zulmünü meşrulaştırmaya yönelik adımlara izin vermeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 28.01.2020, 22:41 28.01.2020, 23:10
Türkiye'den ABD'ye Kudüs tepkisi!

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin sözde barış planının ölü doğduğu belirtildi. Açıklamada, "Bu plan, iki devletli çözümü öldürmeyi ve Filistin topraklarını gasbetmeyi hedefleyen bir ilhak planıdır. Filistin halkı ve toprakları parayla satın alınamaz." denildi.

"Kudüs kırmızı çizgimizdir"

"ABD’nin sözde barış planı ölü doğmuştur. Bu plan, iki devletli çözümü öldürmeyi ve Filistin topraklarını gaspetmeyi hedefleyen bir ilhak planıdır. Filistin halkı ve toprakları parayla satın alınamaz." denilen açıklamada, "Kudüs kırmızı çizgimizdir. İsrail’in işgal ve zulmünü meşrulaştırmaya yönelik adımlara izin vermeyeceğiz. Kardeş Filistin halkının daima yanında olacağız. Filistin topraklarında bağımsız Filistin için çalışmaya devam edeceğiz." ifadeleri kullanıldı.

"Planı desteklemeyeceğiz"

Açıklamada, "Filistin’in kabul etmeyeceği hiçbir planı desteklemeyeceğiz. İşgal politikalarına son vermeden Ortadoğu’ya barış gelemez." denildi.

Trump: "Kudüs'ün İsrail'in 'bölünmez' başkentidir"

Trump, sözde Orta Doğu barış planını açıklarken, Kudüs'ün İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini açıkladı.

Sözde barış planının 80 sayfa olduğunu kaydeden Trump, Filistin için başkenti Doğu Kudüs'te olan bağımsız bir devlet öngördüğünü söyledi. Ancak Trump, söz konusu başkentin neresi olacağı konusunda ayrıntı vermedi.

Yorumlar (0)