TBMM'den ortak bildiri: Acımız tarifsiz, vatandaşların hizmetindeyiz

AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP ve HDP'nin grupları tarafından yayımlanan ortak bildiri, TBMM Başkanı Şentop tarafından okundu. "Acımız tarifsizdir." vurgusu yapılan bildiride, "TBMM'de grubu bulunan 5 siyasi partinin temsilcileri, vatandaşların hizmetindedir." denildi. İşte Şentop'un imzasıyla yayımlanan ortak bildiri...

GÜNDEM 07.02.2023, 16:56 Hakan Öksüz
TBMM'den ortak bildiri: Acımız tarifsiz, vatandaşların hizmetindeyiz

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler, ülkeyi yasa boğdu. Cumhurbaşkanlığı kararıyla 7 gün süreyle milli yas ilan edildi. Dünyanın birçok ülkesinden arama kurtarma ekipleri gönderildi. 10 ili etkileyen ve binlerce kişinin ölümüne neden olan depremde Türkiye tek yürek oldu.

"Binlerce kişi, barınma olanağından mahrum kaldı"

TBMM'deki partilerin grupları, deprem felaketiyle ilgili ortak bildiri yayınlandı. AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP ve HDP'nin grupları tarafından yayımlanan ortak bildiride zorlu kış şartlarına dikkat çekildi. Binlerce kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan depremde çok sayıda kişinin barınma olanağından mahrum kaldığı bildirildi. 

"Milletvekillerinin büyük kısmı, afet bölgesinde"

Devletin bütün gücüyle depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber olduğu ifadelerine yer verilen bildiride "Acımız tarifsizdir." vurgusu yapıldı. Milletin acısının Mecliste en derin şekilde hissedildiği kaydedildi. Milletvekillerinin büyük kısmının deprem bölgesine gittiği, devletin tüm kurumları gibi Meclisin de süreci yakından takip ettiği belirtildi. 

Depremden etkilenen ülkelere geçmiş olsun dilekleri iletildi

Depremin etkilediği KKTC, Ürdün, Suriye, Irak, Mısır, Lübnan, İsrail ve Filistin halklarına geçmiş olsun dileklerinin iletildiği bildiride, "Milletimizin acısını paylaşan ve taziye dileklerinde bulunan yabancı devletlerin parlamentolarına teşekkür ederiz. Meclis, depremde oluşan yaraların sarılmasına katkı sağlamak için görevdedir. TBMM'de grubu bulunan 5 siyasi partinin temsilcileri, vatandaşların hizmetindedir." ifadelerine yer verildi.

Söz konusu bildiri, TBMM Başkanı Şentop tarafından okundu. Meclisin yarın saat 14.00'te tekrar toplanacağını kaydeden Şentop, oturumu kapattı. 

Yorumlar (0)