Türkiye, deprem bölgeleri için tek yürek

Kahramanmaraş'ta merkezli büyük depremin sonrasında en çok vefat sayısının meydana geldiği Hatay'a Türkiye’nin dört bir kesiminden yardımlar yollanıyor.

GÜNDEM 07.02.2023, 16:15
Türkiye, deprem bölgeleri için tek yürek

6 Şubat günü Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler bütün Türkiye'yi derinden yaraladı. Toplamda 10 kent, sarsıntını etkisi ile beraber enkaz haline geldi. Yaşanan depremin sonrasında Türkiye hem yardım hem de arama kurtarma faaliyetleri için seferber edildi.

Deprem bölgelerine birçok yerden yardım

Birçok kentten yardım kolilerinin oluşturulduğu ve yola çıktığı bölgeye sevkler aralıksız devam ediyor. Devlet kurumları ve belediyelerin dışında diğer kentlerde yaşayanlar ve sivil toplum kuruluşları da bölgede etkin şekilde çalışmalarını sağlıyor.

Durum bu şekilde olunca spor kulüplerinden de deprem için yardım faaliyetleri başlatıldı. Oluşturulan yardım kolileri tırlarla deprem bölgelerine sevk edildi. Öte yandan sanat camiasından da deprem yardımları yapıldı. Başta Kıvanç Tatlıtuğ, Aras Bulut İynemli, İrem Derici ve Edis Görgülü gibi çok sayıda sanatçı maddi destekte bulundu.

CZN Burak gözyaşlarına boğuldu

Bu isimlerin dışında depremin etkilendiği bölgeler için çalışma sağlayan ve lokantalarındaki erzakları söz konusu yerlere yollayan iş insanı Burak Özdemir oldu.

Hataylı olan Özdemir, memleketi adına çalışmalara başladı. Erzakları bir bölgede bir araya getiren Özdemir, yardım tırlarını bölgelere yollamaya başladı. Deprem ile ilgili bir video paylaşan CZN Burak, “Herkes elinden geleni yapsın.” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Yorumlar (0)