Kahramanmaraş depremi Avrupa basınında

Avrupa'da yayın yapan radyolar, internet siteleri, televizyonlar ve gazeteler Kahramanmaraş merkezli ve 10 kentte etkisini gösteren depremi, haberlerine taşıdı.

DÜNYA 07.02.2023, 15:41
Kahramanmaraş depremi Avrupa basınında

Kahramanmaraş merkezli ve 10 kentte etkisini gösteren depremde binlerde kişi yaşamını yitirdi. 7,7 şiddetindeki deprem birçok bölgede yıkıma neden oldu. Avrupa basının manşetlerinde ise yaşanan olay geniş bir yer kapladı. Haberlerde kurtarma çalışmaları ve depremlerin yıkıcılığı ön planda tutuldu.

İspanya

İspanyol medyasında La Vanguardia, El Mundo ve El Pais gazeteleri depremi manşetlerine aldı.

Haberlerde Türkiye’de yaşanan depremdeki can kaybı ve sarsıntının yıkıcı etkisine işaret edildi.

Almanya

Alman basınında Türkiye’deki deprem haberleri, Bild, Süddeutsche Zeitung, Tagesspiegel ve Die Welt gazetelerinin manşetlerine taşındı.

Tagesspiegel, "100 senenin en ağır depremi" başlığını kullanırken, Die Welt gazetesi ise "Sınır bölgesinde felaket" başlığını attı.

İngiltere

The Guardian gazetesi deprem için şu başlığı kullandı: "Felaket: Türkiye ve Suriye'de binlerce kişi depremde yaşamını yitirdi." Daily Mail gazetesi ise manşetini enkazlardan çıkarılan çocuklara ayırdı.

İtalya

Yüksek tirajlı gazetelerden olan Corriere della Sera manşetinde "Depremler sonrası kıyamet" ifadesini kullanırken, La Repubblica gazetesi de "Deprem ve Kıyamet" başlığıyla okuyucularına yaşanan depremin etkisini aktardı.

Belçika

Belçika basınında da depremler geniş bir yer kapladı. Basın kuruluşlarının internet siteleri canlı bloglar oluşturarak gelişmeleri güncel tutmaya çalıştı.

Fransızca yayında bulunan yüksek tirajlı gazete Le Soir, "Türkiye ve Suriye'deki depremler" şeklinde ifade etti.

Yunanistan

Kathimerini gazetesi deprem haberini şu şekilde paylaştı: "Türkiye ve Suriye'de yıkım." Ta Nea gazetesi de depremi manşetine alan basın kuruşlarından oldu. "Çifte felaket" başlığının atıldığı haberde, depremlerin Yunanistan'a muhtemel etkileri de ifade edildi.

Yorumlar (0)