AB acil durum yetkilisinden deprem açıklaması

Türkiye’de meydana gelen depremler ile ilgili açıklamada bulunan Avrupa Birliği Komisyonu’nun acil durum yetkilisi Hans Das, "Bu deprem açık ara son dönemlerde şahit olduğumuz en büyük depremlerden bir tanesi." dedi.

DÜNYA 07.02.2023, 16:49
AB acil durum yetkilisinden deprem açıklaması

Türk basın mensuplarına açıklamalara bulunan Avrupa Sivil Koruma ve İnsani Yardım Operasyonları Genel Müdürlüğü Acil Durum Yönetimi Direktörü Hans Das, deprem ve sonrasındaki arama ve kurtarma faaliyetlerine dair bilgilendirme sağladı.

“En büyük depremlerden birisi”

Depremin etkisi ve büyüklüğünü değerlendiren Das, şu ifadelerde bulundu: “Şu an yaşananlar oldukça trajik. Bu deprem açık ara son dönemlerde gördüğümüz en büyük depremlerden bir tanesi. Etkisi oldukça büyük ve özellikle geniş bir bölgeye yayılmış halde. Bu gerçekten oldukça trajik bir durum. Deprem dolayısıyla etkilenenleri desteklemek üzere yardımları sürdürüyoruz. Zamana karşı bir yarış içerisindeyiz. Hava koşulları sebebiyle mümkün olduğu kadar hızlı çalışıyoruz”

“AB ülkeleri hızlı yanıt verdi”

Depremden kısa bir süre sonrasında Türk yetkililerle iletişime geçtiklerini ve arama kurtarma ekiplerini bölgeye yolladıklarına işaret eden Das, AB ülkelerinin de bu duruma yanıt vermekte hızlı davrandığını söyledi.

Yorumlar (0)