TBMM Başkanı Kurtulmuş, MHP lideri Bahçeli'yi ziyaret etti: Yeni anayasanın detaylarını paylaştı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, yeni anayasa sürecine yönelik, "Öncelikle darbe anayasası olan 12 Eylül Anayasası'ndan kurtulmak için herkesin kendi sepetindeki pamuğu ortaya koyarak meşru ve makul zeminlerde bu tartışmaları sürdürmek, ardından da sonuç almak esastır" şeklinde konuştu.

GÜNDEM 03.10.2023, 15:56 03.10.2023, 16:01
TBMM Başkanı Kurtulmuş, MHP lideri Bahçeli'yi ziyaret etti: Yeni anayasanın detaylarını paylaştı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi, Meclis'teki makamında ziyaret etti. İkilinin görüşmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, iadeiziyaret gerçekleştirdiğini söyledi.

Kurtulmuş, "Hem Meclis'in açılışı münasebetiyle, Meclis'in çalışmaları hakkında fikir alışverişi yapmak hem de en başta TBMM Başkanı seçilmemde grubu ve şahsı adına vermiş oldukları güven ve destek dolayısıyla zatıalilerine teşekkür etmek için ziyaret ettim" dedi.

‘‘TBMM’nin gündemindeki konular masaya yatırılacak’’

Meclisin güzel ve başarılı bir çalışma dönemi geçirmesi için temennide bulunan Kurtulmuş, partiler arasında diyalog ve demokratik olgunluk zemini içerisinde, TBMM'nin gündeminde bulunan konuların tamamını en güzel şekilde masaya yatırarak, milletin beklentilerine uygun faaliyetlerin uygulanacağını söyledi.

Kendisini ziyaret etmeye gelen parti gruplarının hepsini bu süreçte tek tek ziyaret edeceğini ifade eden Kurtulmuş, bu gruplara yeni dönemde hem başarı dileklerini sunacaklarını hem de çalışma dönemi sürecine ilişkin ana konular üzerinde müzakere etme fırsatı bulacaklarını dile getirdi.

Kurtulmuş, Cumhuriyet'in ikinci asrının başlangıcına adım atan 28. Dönem TBMM'nin hayırlı ve uğurlu olması temenni etti.

Bir basın mensubunun "Yeni anayasa çalışmaları konusunda inisiyatif alacaksınız. Bu anlamda bir takvim belirlediniz mi?" sorusunu yöneltmesi üzerine Kurtulmuş, şu cevabı verdi:

"Esas olan burada ön yargı olmaksızın iyi niyetli bir tavrın ortaya konulmasıdır. Türkiye'nin bu konularda artık ciddi bir siyasi fikri ve birikimi müktesebatı vardır... Türkiye'nin ihtiyacı olan konularsa bellidir. Öncelikle darbe anayasası olan 12 Eylül Anayasası'ndan kurtulmak için herkesin kendi sepetindeki pamuğu ortaya koyarak meşru ve makul zeminlerde bu tartışmaları sürdürmek, ardından da sonuç almak esastır. Bu tartışmanın meşru ve makul zemini ise TBMM'dir. TBMM dışında da bütün farklı STK'lerin, hukuk ve akademi camiasının, herkesin görüşünü bir şekilde alabiliriz. Mühim olan bu sonucu en verimli bir şekilde ortaya koyabilmektedir. Bir takvim vermek zor fakat yönetimi ve zemini doğru tartıştığımız zaman sonucu alacağımızı düşünüyorum."

MHP lideri Devlet Bahçeli de Numan Kurtulmuş'a başarılar diledi.

Yorumlar (0)