Taksim’de patlamada hayatını kaybedenlere son veda

Taksim'de meydana gelen hain saldırı sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın cenazeleri gerçekleştirilen törenlerle beraber toprağa verildi.

GÜNDEM 14.11.2022, 17:02 15.11.2022, 17:00
Taksim’de patlamada hayatını kaybedenlere son veda

Tüm Türkiye, Taksim'de gerçekleşen hain saldırı sırasında yaşamını yitiren vatandaşlarını anıyor. İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırının ardından hayatını kaybeden kişilerin memleketlerinde cenaze törenleri gerçekleştirildi.

Türkiye şehitlerine veda etti

Saldırı sırasında yaşamını yitiren anne Arzu ve kızı Yağmur Uçar'ın cenazesi, İstanbul’un ilçesi Bahçelievler'de yer alan Şirinevler Ulu Camii’ne götürüldü. İkindi namazına müteakip bir şekilde gerçekleştirilen törene, oyuncu baba Nurettin Uçar ve yakınları katılım sağladı. Kızının ve eski karısının tabutuna sarılan oyuncu Nurettin Uçar, gözyaşları içerisinde kaldı.

Geriye iki küçük çocuk kaldı

Hain saldırı sırasında yaşamını yitiren çift Adem Topkara ve eşi Elif Topkara adına da cenaze töreni düzenlendi.

Ayazağa Merkez Camii'nde gerçekleştirilen cenazeye acılı babalar Abdi Köseoğlu ile Mustafa Topkara’nın yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve aile yakınları katılım sağladı.

Burada gazetecilere konuşan baba Mustafa Topkara, "O gün çocukları halasının yanına bıraktılar. Sonra ‘biz biraz dışarı çıkalım’ dediler. Sonra böyle oldu, yapacak bir şey yok." şeklinde konuştu. Kızının tabutuna sarılan Abdi Köseoğlu’nun o anları ise yürekleri dağladı. Çift, cenaze namazının kılınmasının sonrasında Ayazağa Mezarlığı'na götürülerek defnedildi.

Baba ve kızı Adana’da defnedildi

Bombalı saldırı sırasında hayatını kaybeden Yusuf Meydan ve kızı Ecrin'in naaşları, Adana'da defnedildi. Adana Kabasakal Mezarlığı’nda 34 yaşındaki Yusuf Meydan ve 9 yaşındaki kızı Ecrin Meydan’ın cenaze namazı İl Müftüsü Mehmet Taşçı tarafından kıldırıldı. Tabutlar cenaze aracına alındıktan sonra anne Mevlide Meydan’ın sözleri yürekleri yaktı. "Gösterin bana, bebeğimi istiyorum." diyen anne fenalık geçirdi. Yusuf Meydan ve kızı Ecrin Meydan’ın naaşları gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Yorumlar (0)