Taksim saldırısının kahraman babası, o anları anlattı

İstiklal Caddesi’ndeki patlama esnasında, bebek arabasının içinde bulunan küçük çocuğunu kurtararak bölgeden uzaklaştıran baba Taner Sinan, o anları anlattı. Olayın çok hızlı geliştiğini belirten Sinan, “Çocuğumun kafasında ve yüzünde yaralar var. Çok şükür hayati bir tehlikesi yok” dedi. 

GÜNDEM 14.11.2022, 15:15 14.11.2022, 16:01
Taksim saldırısının kahraman babası, o anları anlattı

İstiklal Caddesi’nde dün saat 16.20 sıralarında bombalı saldırı düzenlendi. Tüm Türkiye’ye yasa boğan acı olayda 6 kişi yaşamını yitirdi, onlarca kişi de yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından sosyal medyaya düşen ilk fotoğraflarda parçalanmış bir bebek arabası görüldü. Tüm Türkiye’nin içini yakan karenin detayları ise sonradan ortaya çıktı. Bebek arabasında bulunan 3 yaşındaki A.S.’nin hafif yaralı olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. 

Duyma yetisini kaybetti

O anlarda eşi ve çocuğu A.S. ile birlikte İstiklal Caddesi’nde olan baba Taner Sinan, patlama esnasında büyük bir basınç oluştuğunu ve etrafa savrulduklarını belirtti. Bebek arabasının içinde bulunan küçük çocuğunu hızlı bir hamleyle çekerek bölgeden uzaklaştırdığını dile getiren Sinan, bir kulağındaki duyma yetisini kaybettiğini söyledi. 

“Bebek arabası orada kaldı, bir daha da geri dönmedik”

Büyük faciada yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulunan Taner Sinan, “Eşim ve 3 yaşındaki çocuğum ile İstiklal Caddesi’ndeydik. Çocuğumuz bebek arabasındaydı. Bir anda çok büyük bir patlama oldu. Basıncın etkisiyle herkes savruldu. İlk saniyelerde hiçbir şey anlamadık. Bebek arabası o sırada benim elimdeydi. Sıkı sıkıya sarılarak ileriye savrulmasını engelledim. Ardından çocuğumu kucağıma alarak eşimle beraber bölgeden uzaklaştık. Bebek arabası orada kaldı, bir daha da geri dönmedik. Bir patlama daha olur diye çok korktuk. Çocuğumun yüzünde ve kafasında yaralar var. Hastanede tedavi görüyor ama çok şükür hayati tehlikesi yok. Eşim de hafif yaralı olarak tedavi görüyor. Hayatta olduklarına şükrediyorum. Patlama sebebiyle bir kulağımdaki duyma yetisini kaybettim. Bir tarafım duymuyor” ifadelerini kullandı. 

Anne Bilge Sinan ve 3 yaşındaki çocuğu A.S.’nin tedavileri Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam ediyor. 

Yorumlar (0)