Thodex kurucusu Özer'in iadesine ilişkin davada yeni gelişme

Yatırımcılardan toplanan 356 milyon liralık varlığa el koyarak yurt dışına kaçan Thodex adlı kripto borsasının kurucusu Faruk Fatih Özer, 30 Ağustos'ta Arnavutluk'ta yakalanmıştı. Özer'in Türkiye'ye iadesine ilişkin davanın karar duruşması, 17 Kasım'a ertelendi.

GÜNDEM 14.11.2022, 17:08 15.11.2022, 15:27 Hakan Öksüz
Thodex kurucusu Özer'in iadesine ilişkin davada yeni gelişme

Kripto paraların popülerliğinin artmasıyla eş zamanlı olarak çok sayıda kripto borsası kuruldu. Geleneksel finansal sistemlere göre daha merkeziyetsiz olan kripto borsaları, herhangi bir prosedüre takılmadan dünyanın herhangi bir bölgesine dakikalar içinde para göndermeyi mümkün kıldı. 

356 milyon lira ile yurt dışına kaçmıştı

Kripto borsaları, bu avantajıyla birlikte bazı olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Bazı kripto para borsası sahipleri, yatırımcıların fonlarına el koyarak kayıplara karıştı. Bunlardan biri de Thodex adlı kripto borsasının kurucusu Faruk Fatih Özer oldu. Faruk Fatih Özer, 2017 yılında kurduğu borsaya yatırılan yaklaşık 356 milyon liralık fona el koyarak 2021'de yurt dışına kaçtı. 

Karar duruşması 17 Kasım'da

30 Ağustos'ta Arnavutluk'ta yakalanan Özer'in Türkiye'ye iade edilmesi için hukuki süreç başlatıldı. Özer'in iadesine ilişkin davanın duruşması, Elbasan Asliye Mahkemesi'nde görüldü. Hakim Elis Dine'nin yönettiği duruşmada savunma tarafı dinlendi. Mahkeme heyeti, duruşmayı 17 Kasım'a erteledi. Özer'in iadesine ilişkin nihai kararın, bu duruşmada verileceği kaydedildi. Davanın daha önceki duruşmaları; 6 Ekim, 21 Ekim, 1 Kasım ve 10 Kasım'da görülmüştü.

Yorumlar (0)