Derya Yanık’tan terör saldırısı açıklaması: “Halkımız müsterih olsun”

Taksim’de meydana gelen patlama ile ilgili açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Üzüntümüz çok derin ve taze. Vatandaşlarımız müsterih olsun bütün alanlarda devletimiz görevinin başında duruyor." dedi.

GÜNDEM 14.11.2022, 17:38 15.11.2022, 15:28
Derya Yanık’tan terör saldırısı açıklaması: “Halkımız müsterih olsun”

Taksim'deki hain saldırı sırasında hayatını kaybeden kişiler için cenaze törenleri gerçekleştirildi. Saldırı sırasında yaşamını yitiren Yusuf Meydan ve kızı Ecrin'in cenazesine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ta katıldı.

Ailelere psikososyal destek

Saldırıda hayatını kaybeden Yusuf Meydan ve kızı Ecrin'in naaşları, Adana'da gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı. Burada açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, söz konusu kişilerin ailelerine psikososyal desteklerin verilmeye başladığını dile getirdi.

“Vatandaşlarımız müsterih olsun”

Açıklamalarının devamında Yanık, şu şekilde konuştu: "Türkiye'yi terör üzerinden terbiye etmeye kalkanlar hiçbir zaman sonuç göremediler, göremeyeceklerde. Türkiye terör yoluyla terbiye edilemeyecek derecede güçlü ve büyük. Allah'ın izni ve vatandaşlarımız ile birlikte oyunların üstesinden kolaylıkla geleceğiz. Acımız çok derin ve taze. Vatandaşlarımız müsterih olsun bütün alanlarda devletimiz görevinin başında duruyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)