Sosyal medyada döviz kuru paylaşımı yapanlar, dikkat! 

Basılı yayın organları, sosyal medya ve internet üzerinden kurdaki olumlu gelişmeleri manipüle edici ifadeler kullandığı belirlenen şahıslar hakkında BDDK tarafından suç duyurusunda bulunulacak.  

GÜNDEM 21.12.2021, 07:26 21.12.2021, 08:03
Sosyal medyada döviz kuru paylaşımı yapanlar, dikkat! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün akşam gerçekleştirdiği “güven” açıklamasının ardından Dolar başta olmak üzere farklı dövizlerde büyük oranda düşüş yaşandı. Bu da ülke gündemine oturdu. Olumlu hareketleri değerlendirmek için sosyal medya ve internet mecralarına koşan, bu düşüşü manipüle etmek için paylaşım yapanlar ise BDDK’yı karşısında buldu. 



BDDK: “İzliyoruz” 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kur hareketlerindeki olumlu seyri manipüle edecek girişim ve paylaşımlarda bulunan kişilerin izlendiğini ve bunlar hakkında suç duyurusunda bulunulacağını belirtti. Cumhuriyet Başsavcılığına yapılacak suç duyurusu, resmi kanallar aracılığıyla duyuruldu.” 



On binlerce paylaşım yapıldı 

Döviz kurundaki sert düşüşün ardından on binlerce kişi sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımlarda bulundu. Özellikle ekonomistler, ocak ayı içerisinde hiperenflasyon açıklanacağı yönünde paylaşımlar yaptı. BDDK’nın suç duyurusunun kimleri kapsayacağı şu anda bilinmiyor. 

Yorumlar (0)