ABD uyardı: “Ukrayna’ya gitmeyin” 

ABD, Rusya-Ukrayna arasında yükselen tehdit sebebiyle vatandaşlarını uyardı: “Ukrayna’ya seyahat etmeyin. Ukrayna’daki vatandaşlarımız en kısa zamanda geri dönün.” 

DÜNYA 21.12.2021, 07:46 22.12.2021, 08:46
ABD uyardı: “Ukrayna’ya gitmeyin” 

Rusya’nın ABD ve NATO başta olmak üzere tüm ülkelerle olan gerginliği artıyor. Özellikle sınır komşusu Ukrayna ile son dönemlerde artan sorunlar yaşayan Rusya, pek çok ülkeden tepki alıyor. ABD ise bu ortamda vatandaşlarını korumaktan yana davranıyor. İlk önlemi kendi halk için alan ABD Dışişleri Bakanlığı, bölgede artan tehdit sebebiyle vatandaşlarını uyardı. 



“Rusya, askeri harekata hazırlanıyor” 

ABD Dışişleri bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şunlar aktarıldı: “Rusya’nın Ukrayna’ya karşı önemli bir askeri harekata hazırlandığı konusunda istihbarat mevcuttur. Vatandaşlarımız özellikle doğu Ukrayna ile Kırım’daki öngörülemez koşullar bulunduğunu ve bir adım ile bu koşulların da bozulabileceğini bilmelidir. Ukrayna’ya seyahat edecek vatandaşlarımız, Rusya’nın herhangi bir müdahalesi durumunda ABD’nin Ukrayna Büyükelçiliğinin, ülkedeki ABD vatandaşlarına yardım etmek gibi görevlerinin etkileneceğini farkında olmalıdır.” 

Yorumlar (0)