Söndürme çalışmaları aralıksız sürüyor: İnsansız helikopter devreye girdi 

Farklı illerde çıkan toplam 63 yangından 43 tanesi söndürülmüş durumda. Bu bölgelerin çoğunda soğutma çalışmaları devam ederken kalan 20 yangın için çalışmalar devam ediyor. Havadan ve karadan müdahalesi yapılan yangınlar için insansız helikopter de devreye girdi. 

GÜNDEM 30.07.2021, 07:12 31.07.2021, 09:26
Söndürme çalışmaları aralıksız sürüyor: İnsansız helikopter devreye girdi 

Ülkede farklı illerde toplamda 63 noktada yangın çıktı. Yaklaşık 2 gün önce başlayan yangınlardan 43 tanesi söndürüldü ve çoğunun soğutma çalışmaları devam ediyor. Adana, Mersin, Antalya gibi kıyı illerindeki 20 yangının söndürülme çalışmaları ise sürüyor. 



İnsansız helikopter devrede 

Binlerce aracın ve yüzlerce personelin görev aldığı söndürme çalışmaların hız kazandırmak amacıyla insansız helikopter de devreye girmiş durumda. 8 saat boyunca aralıksız şekilde havada kalabilen, saatte 160 kilometre hıza ulaşabilen ve yüksek yük taşıma kapasitesi bulunan insansız helikopter yangınlara müdahale sürecini hızlandırıyor. 

Yüksek çözünürlüklü termal kamera ve hassas sensörlü helikopter, koordinasyon merkezine anlık görüntü aktarımı yaparken sıcaklık ölçerek hangi mevkiide yangın olduğunu tespit edebiliyor.  

Yorumlar (0)