Ormanlara giriş yasağı

Son günlerde meydana gelen yangınların ardından İzmir ve Balıkesir'de ormanlara girişin yasaklandığı duyuruldu.

GÜNDEM 29.07.2021, 19:06 30.07.2021, 15:24
Ormanlara giriş yasağı

Balıkesir Valiliği'nin tabiat parkları ve mesire yerlerinin dışında ormanlık bölgelere giriş çıkışları ve ateş yakılmasını yasakladığı bildirildi.

Ayrıca İzmir'de de ormanlara girişler valilik kararı doğrultusunda yasaklandı.

Valilik tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, orman yangınları ile mücadele çerçevesinde yeni tedbirler uygulanacak.

Ormanlara giriş yasağı

Buna göre, mesire yerleri ile tabiat parklarının haricinde ormanlık bölgelere girilemeyecek.

Orman bölgeler içinde semaver, mangal ve ateş yakılmasına izin verilmeyecek, çoban ve avcıların ateş yakmasının önlenmesi için ormanlık bölgelere giriş çıkış yasağı uygulanacak.

Kamp yerleri dışında izin verilen mesire ve tabiat parklarında da semaver, mangal ve ateş yakılmasına saat 20.00 itibarıyla müsaade edilmeyecek.

Ormanlara yakın bölgelerde yanıcı madde kullanımı yasaklandı

Ormanlık bölge yakınlarındaki yerlerde anız yakılmasına ve ormanlık bölgelere yakın olan yerlerdeki düğün gibi benzeri organizasyonlarda dilek balonu, havai fişek gibi yanıcı madde kullanılmasına da izin verilmeyecek.

Söz konusu açıklamada, konu ile ilgili yurttaşların duyarlılığının artırılması için broşürler dağıtılacağı ve cami hoparlörlerinden de duyuru yapılacağı aktarıldı.

Başkan Soyer duyurdu

Diğer yandan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte ormanlara girişlerin İzmir Valiliği tarafından yasaklandığını açıkladı.

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Soyer, "Ciğerlerimizi yakan yangınları büyük bir üzüntü ile izliyorum. İzmir'de ormanlara girişler İzmir Valiliği tarafından yasaklandı. Belediye personellerimiz teyakkuz halinde. Şüpheli bir durumla karşılaştığınız takdirde emniyetle ya da bizimle irtibata geçebilirsiniz. Ormanlarımızı hep birlikte koruyalım." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)